«Давно спостерігала за конкурсом. Зараз сама беру участь»

Вікторії Ільяшовій із села Журавлівка Барського району 12 років. Довжина її коси — метр.

– Я вже давно мріяла взяти участь у конкурсі на найкращу косу. Навчаюсь у сьомому класі та маю чудову родину, — розповіла про себе дівчинка. — Доглядати за волоссям доволі нескладно, мию його раз на тиждень трав’яними шампунями, це ромашка, лопух та кропива. Сама розчісую та заплітаю косички. Пишаюсь своїм волоссям, бо в класі у мене найдовша коса.

Донечка народилась… із косичками. Як до 2-х років

Вінничанка Тетянка Бойко має довжину волосся 80 сантиметрів.

Навчається на «відмінно» у школі №33 у четвертому класі. Займається співом, грою на фортепіано та шахами. Із останньої дисципліни має медалі та грамоти за перемоги у турнірах.

– Давно спостерігаю за вашим конкурсом і дуже захотіла сама взяти у ньому участь. Люблю своє волосся. Вважаю його своєю найкращою прикрасою. Іноді використовую його як шарф, обмотуючи волосся навколо шиї, – розповідає Тетянка.

– Перше, що ми дізнались про нашу донечку, – каже мама Юлія, – це те, що у нас буде дівчинка з довгим волоссям. Коли вона народилась, у неї було волосся як 1,5-річної дитини. Можна було відразу робити хвостики чи заплітати. Швидко росло, тому ми часто підрізали його. Одного разу довелось підрізати на 10 см. І тоді вирішили більше цього не робити.

Секретом такої розкоші, думаємо, є генетична спадковість, тому що нічого особливого не робимо. Миємо 1 раз на тиждень звичайним шампунем, використовуєм бальзам та підібрану щітку для волосся.

Вдома братики називають Танюшу «Рапунцель».

Голосуйте за учасників конкурсу у нашій групі у Facebook, даруючи їм свої лайки та коментарі!

Вікторія Снігур