Своє рідне, смачне і традиційне стало хітами шкільного Гарбуз-фесту в 23-й Вінницькій школі.

Бо поки соцмережі підбирають жахаючі костюми та шокуючі витівки до закордонного свята всіх гарбузів Хеловіну, по Вінниці пішла осіння мода на гарбузи. Адже цього року їх на Поділлі вродило повні комори! Тому на фесті змагались фантазії дітей із батьками на тему «Ходить гарбуз по городу!»

— Фестиваль зібрався сам по собі після заклику в групах по «Вайберу», коли на 25 жовтня діти зголосились виставити у школі поробки, композиції, ляльки та страви із гарбуза. Ось таке просте і зрозуміле повернення до народних традицій. Адже нині саме час гарбузів та смачних страв із помаранчевого дива! – розповіла директор Вінницької школи-гімназії №23 Наталія Богар. – Я особисто вражена багатьма виробами, в які справді було вкладено всю душу, талант і терпіння! Чого варта ось ця пара молодят? Чи щедрий «урожайний їжачок»? А гламурний «синій» гарбуз як сюрприз фестивалю? Окрема краса – це живі букети у гарбузах та композиції із осінніх овочів та фруктів. І, звісно, десятки варіантів «Господаря Гарбуза!»

Переможця буде визначити важко, бо серед класів та батьків самі бачите яка конкуренція. Водночас вчителі готували спеціальну фотозону для фесту, яка вже стала хітовим місцем у вестибюлі школи. Є тут і зовсім несподівані, оригінальні та мультяшні герої із гарбузів. Але найсмачніша частина фестивалю попереду, коли у їдальні школи приготують корисну гарбузову кашу для всіх учасників Гарбуз-фесту-2018!

Також хочу додати, що минулого тижня наші учні збирали на фронт домашні смаколики, і серед джемів та варень була ціла коробка солодощів за гарбузовими рецептами. Смачного!