Вінничани продовжують своїми талантами штурмувати відомі вокальні телешоу. Цього разу на кастинг «Х-фактор» вдалось потрапити двом гуртам та пройти до тренувального табору.

Першими на сцену вийшли хлопці із «Jazzforacat», які співають разом два роки. Дмитро Кошельник грає на кларнеті, а Сергій Асафатов — на гітарі та вокалі. Для суддів вони виконали авторську та чуттєву пісню «Важливі деталі». Земляк хлопців та суддя шоу «Х -фактор» Дмитро Шуров був вражений виступом і заявив, що таких виконавців він шукав і видно, що вони багато працювали над своїм репертуаром. У результаті сказав хлопцям «так». Схвально відгукнулись про пісню Настя Каменських та Олег Винник. А ось Андрій Данилко зауважив, що манера виконання вокаліста дуже нагадує йому Святослава Вакарчука, а він хотів би більше оригінальності. Зрештою, «Jazzforacat» отримав чотири «так». Впевнені, що у них велике майбутнє, адже гурт виступав зі своїми концертами у багатьох українських містах, брав участь у престижних музичних фестивалях та навіть записав дует із лідером «Другої ріки» Валерієм Харчишиним. Свою музику хлопці називають стенограмою емоцій, почуттів і настроїв, ритмів та життя. Назва гурту з’явилася через те, що під час репетицій біля вінничан сидів кіт. Так і вийшло Jazzforacat – джаз для кота. Після кожного концерту Сергій та Дмитро виходять та грають на вулицях.

– Виходимо і граємо на вулицях. Це безкоштовні виступи. Адже вважаємо, що музика має бути доступною кожній людині.

Ще один вінницький гурт «Awaken me» вийшов на сцену в неповному складі. А все тому, що їхній барабанщик залишився вдома через хворобу дружини. Вокаліст Сергій Мазур попросив підтримки у Дмитра Шурова. Останній без вагань погодився. Разом вони виконали пісню «Take me as I am». Після виступу усі судді відзначили, що гурту потрібно бути більш розкутими, але те, що вони дуже талановиті, то факт. Саме тому наші земляки, які грають як рок, так і лірично-акустичні мелодії, отримали чотири «так».

Конкуренцію їм всім складе гурт «Женя і Катя» з Вінниці, які підкорили журі авторським хітом «Втомлене місто».

Вікторія Снігур