20-річна вінничанка Вероніка Бадерна разом із мамою Євгенією стали учасницями шоу «Зважені та щасливі». Ініціатором цього стала саме дівчина, яка самостійно не могла подолати зайву вагу.

Нашим землячкам вдалось протриматись у програмі аж до восьмого ефіру – тоді було завдання «мафії» брати в полон. Тому за правилами проекту вони покинули табір відразу після зважування і активно готуються до фіналу. Усі подробиці Вероніка Бадерна розповіла нашому виданню.

– У дитинстві я захоплювалась волейболом. Моїм вихованням займалась мама, був вітчим, але зараз ми разом не живемо. Після закінчення школи №19 постало питання про вступ. Хотілось займатись психологією. Саме тому обрала Вінницький педагогічний університет. Спеціальність – молодші класи та практична психологія. Закінчую магістратуру. Розумію, що за професією працювати не буду, тому що не вартує та важка вчительська робота тієї низької заробітної плати. Крім того, не хочеться бути так званим «туалетом» — вбирати у себе весь негатив людських проблем. Я щаслива, що отримала певні знання, але ким буду в майбутньому – поки не знаю. Можливо, вивчусь на тренера, мені це подобається. Та й пріоритетна зараз робота над собою. До речі, моя мама Євгенія також має педагогічну освіту, працювала у садочку вихователькою. Нині вона – оператор кол-центру. Має чуйне та добре серце. Мама мене ніколи не сварила й не била. Якщо були якісь питання – вона садила біля себе та розповідала.

– Коли і як у вас та мами почались проблеми з вагою?

– Після того як мене мама народила, стався гормональний збій. Вона стала гладшати. У мене в школі почались проблеми із щитовидною залозою, вживала гормональні ліки і за рік набрала 30 кілограмів. Була паніка, бо я завжди була дуже стрункою. На дієті я раз сиділа, на яблуках скинула 15 кілограмів. А коли стала їсти, як раніше, все повернулось. У результаті ми з мамою з кожним роком все більш були схожими на кулі.

– Чому вирішили взяти участь у шоу?

– Це взагалі цікава історія. Спочатку ми з мамою пішли на «Мастер шеф» та успішно пройшли кастинг. Спробували свої сили ще й у «Зважені та щасливі». Нас теж взяли. Тому коли постало питання, що обрати, я вирішила: пора зайнятись здоров’ям. А якщо колись захочеться іншого — обов’язково спробуємо. На проект я йшла з вагою 127 кілограмів, у мами було 156. Було складно, адже до такого шаленого темпу, фізичних навантажень та нового меню не звикли. Мама дуже боялась висоти, тож паніка сильно заважала. Але тоді стало подобатись, адже на власні очі бачили, що працюємо недарма. Не вистачало поряд лише моїх друзів, без яких я вперше відсвяткувала день народження. Настрій був поганим, але в наступному році виправимо ситуацію. Нашим тренером став Василь Вірастюк, він чудова людина, вміє знайти підхід до кожного. Лояльний, акуратний, спокійний, мотивує на працю та має відмінне почуття гумору. Ми досі підтримуємо спілкування.

– А земляки-тренери В’ячеслав Узєлков та його дружина Марина підтримували?

– У них були свої команди, і вони приділяли увагу їм. Але ми спілкувались, вони знали, що ми земляки.

– Переживали виліт?

– У нас не було цілі потрапити до фіналу. Лише дійти до тієї ваги, яку ми хотіли. Але було образливо те, що пішли не тому, що щось не зробили, а нас просто «злили». У рідній Вінниці ми в першу чергу зустрілись із рідними та друзями, бо ж вони хотіли все почути. Переміряла всі свої старі речі і була щаслива, коли дві ноги влізли у одну джинсу. Купувати новий гардероб не буду поки, бо ж досі худну. Але те, що стала більш жіночною, то це так. Тим паче, мене впізнають на вулиці, фотографуються, маю гарно виглядати. Я мрію про вагу 70 кілограмів, а з проекту пішла із цифрою 108. Тому наприкінці грудня у фіналі чекайте мене вже іншою…

– А хлопці стали частіше запрошувати на побачення?

– Ось це я поки розповідати не хочу, адже це особисте життя. Скажу одне – я найщасливіша людина у світі.

– Порадьте молоді, яка має зайву вагу, що потрібно робити для схуднення?

– Найголовніше – мати бажання чогось досягнути. Не їжте разом білки з вуглеводами, жирного та калорійного перед сном. Якщо хочеться смакоти – краще шматочок, ніж каструля. Побільше води, свіжого повітря та активності.

– Яку мрію ще хочете здійснити у новій вазі?

– Стрибнути з парашутом, підкорити гори та зробити татуювання.