У «Вінницязелебуд» обіцяють, що ці дерева добре приживуться у міському середовищі, дадуть гарну тінь, очистять повітря та створять сучасний зелений простір на вулиці після ремонт. Тим більше, що цих «новачків» у 2 рази більше ніж лип-ветеранів.

Нагадаємо, що до кінця 2019 року жителі Замостя та всі вінничани отримають сучасну європейську вулицю після реконструкції всієї Замостянської, яка відбувається у дві черги. Наразі роботи тривають на першому відрізку – від просп. Коцюбинського до вул. Стеценка. Тут вже заасфальтували проїжджу частину, тривають роботи по асфальтуванню тротуарів, робітники укладають плиткою пішохідну алею, виконано роботи по монтуванню сучасного освітлення. Також тут будуть встановлені дизайнерські вуличні меблі.

– Сьогодні на вулиці Замостянській розпочали висаджувати дерева. На ділянці, де відбувається перша черга реконструкції, висадять 210 дерев. Це – 6 саджанців сосни, 30 – горобини, 167 – кленів та 7 сакур. Це якісний посадковий матеріал, рослини голландського походження, але адаптовані в Україні», – розповів головний спеціаліст департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Леонід Демченко.

Нагадаємо, що в цілому під час реконструкції на усій вулиці Замостянській планується висадити близько 400 нових дерев. А по місту – близько 1000!