– Яким для мене був початок Революції Гідності? Точно не євромайданом… Ми з однодумцями їздили на євромайдан, але нас гнали так звані «лідери» які казали щось про «ліхтарики» і «силу»… Для мене надважливим було не асоціація з ЄС, а право на гідне життя!!!?? – заявив учасник Майдану, депутат ВМР від «Свободи» Володимир Базелюк. – Через тиждень євромайдан почав «затухати» і, можливо, ще кілька днів і все би скінчилося, але хтось дав наказ бити студентів…. Після того на мільйонний марш приїхали люди, які і почали те, що отримало назву Революція Гідності!!! Потім силу яку ми проявили почали називати геройством, тепер більшість вважає що ми злочинці… Але одне ми зробили точно – підняли свідомість громадян на новий рівень!!! Звісно що недобитки влади нікуди не ділися, вони переформатувались, їх ЗМІ нікуди не ділися і почали «вирівнювати» ситуацію проти нас, а ще, вони розпочали війну!!! Тому Революція Гідності ще не завершена, вона триває і ми маємо перемогти!!! Всіх, хто розуміє про що я говорю з річницею! Дякую Вам що були поруч, вірю що будете поруч і в подальшій боротьбі!!! Слава Україні!

– Ми вийшли проти злочинної влади і відстоювали свою громадянську позицію на європейську Україну, – розповів активіст Артем Михайлов.

– Ніхто не думав, що будуть стріляти! Але після перших смертей і зникнень майданівців стало зрозуміло – ми їх чи вони нас! Так ми доводили свою гідність! Сьогодні я перш за все згадую нашого Максима Шимко і решту загиблих вінничан…, – зазначив активіст подій на Майдані та АТО на Донбасі Василь Любуня.

В цей вечір на вінницькому Майдані не було свята, а лише кадри 5-річної давності, квіти біля портретів Героїв та лампадки на Майдані Небесної Сотні.