– Ви пишете про неї як вдову героя АТО, а вона веде аморальний спосіб життя! Бо вже живе з другим, і її дитину в школу водить «новий тато»… Ми їй не заздримо, але вона отримала «гробові», квартиру і всі пільги! І так круто себе несе, що їй страшно щось сказати… Двері в кабінети ледь не з ноги відкриває! Не робіть таким «слави», бо вони не варті своїх чоловіків… — ось такий шокуючий телефонний дзвінок прозвучав у редакції «33-го каналу» із однієї держустанови Вінниччини!

Вже відомо, що «аморалка» вдови вінницького фронтовика зачепила за живе, перш за все, чиновників, її родичів та сусідів. Бо одні вважають, що вона мала би днювати і ночувати біля чорного обеліска чоловіка на кладовищі… Інші рахували їй дні, коли вона носила чорну траурну хустку… А хтось оцінює навіть колір її помади чи ціну нових туфель!

Хоча одразу після смерті чоловіка на війні, який загинув 4 роки тому в дуже гарячій точці АТО, Олені всі співчували і пропонували посильну допомогу… Від моральної до матеріальної! Волонтери шукали речі для її доньки та гарну школу із гуртками… А побратими власними силами і за гроші спонсорів почали ремонт у державній квартирі.

– Мене шокують такі «ватні» заяви про приватне життя дівчат, які через Путіна і війну залишились в молодому віці вдовами! – прокоментував цю шокуючу ситуацію кіборг із Вінниці та голова ГО «Побратими» Роман Смішний. — Бо одна із дівчат повторно вийшла заміж та живе із атовцем! Інша народила другу дитину і будує своє майбутнє, як їй виходить… І ніхто не має права судити цих дівчат, які пережили в житті таку трагедію – втрату чоловіка і батька своїх дітей! Заздрять квартирам і виплатам? Як можна про це говорити, коли тіла наших побратимів місяцями не віддавали з тієї сторони? Коли пацани лежали в аеропорту поранені та чіплялись за життя кінчиками пальців… А їхні матері та дружини чекали будь-якої звістки із трубки мобільного. І потім їздили на впізнавання тіл рідних… Тому скажу так: не дай вам Бог пережити їхні долі, сльози та випробування! Не заздріть, а дякуйте героям за мирне небо над Вінницею! І не судіть. Тоді і судимі не будете.

Редакція готова вислухати вдів наших героїв та розповісти, як склалось їхнє життя, та різні точки зору на це актуальне сьогодні питання.