Про його життя, кар’єру та карколомні повороти долі із 4-ма перемогами на виборах мера прикордонного Могилева-Подільського, мабуть, колись знімуть фільм. І це буде «трилер» чи «бойовик»! Бо Петро Бровко для одних 100-відсотковий «кумир», для інших – затятий «ворог», який зазвичай не дає інтерв’ю та не коментує своє особисте життя… Хіба що ви впіймаєте Бровка у його рідній Борівці серед односельчан, де мер погодиться розказати про свої найближчі плани.

– Невже на Вінницю буде нормальна дорога від кордону? Це правда, що у вас будується суперовий асфальтний завод?

– Так, у новому році запускається «на повну» асфальтно-бетонний завод, який, перш за все, забезпечить ремонт міжнародної траси на Кишинів… Нам обіцяють, що це буде суперсучасне покриття, яке витримає всі фури і зможе самовідновлюватись після навантажень і перепадів температур. Готується до відкриття другий міст на Молдову під Бронницькою горою, — розповів Петро Бровко. – Адже дотепер асфальт возили аж із Вінниці за 115 кілометрів!

– Коли відкриють 2-й міст у Могилеві?

– Скоріш за все, це буде весною… 5 кілометрів дороги до нього з нашої сторони зроблено. Нині готується постанова Кабміну про один спільний пункт пропуску на мосту для швидкого огляду та перевірки транспорту… Проблема із нашої сторони з юридичним узгодженням всіх питань.

– Багато людей з міста виїхало на заробітки?

– Дефіцит кадрів дуже великий! Хоча населення міста коливається від 33 до 40 тисяч! Але не всі хочуть працювати офіційно та платити податки. Це проблема на сьогодні для будь-якого прикордонного міста в Україні! Бо за день у Молдові платять 200 лей – це більше 300 гривень по курсу. Але такі ж гроші офіційно платять тут! Втім, пару тисяч працюють саме по цій «сірій» схемі та тепер мають проблеми із субсидіями…

– ФОПів скільки в Могилеві-Подільському?

– Фопів чи «копів»? Копів у нас на 6 районів, а ФОПи – головне джерело наповнення бюджету та розвитку місцевої економіки. І щороку їх стає на 15-20% більше. Хоча вже є середній та великий бізнес, по якому місто знають по всій країні… 29 листопада Геннадій Вацак та громада відкривають першу із 3-х частин сучасної набережної, про яку багато хто лише мріяв тут, у Могилеві… Колись це місце називали «помийна яма», але нині це буде гордість європейського міста.

– 10 головних завдань для мера на 2019-й?

– Перш за все, завершити будівництво гірських і низинних доріг по місту! Монтаж на 100% системи відеостеження на в’їздах у місто та головних вулицях, бо ми все-таки живемо на кордоні. Плануємо зачистку гаражів, які роками стоять закриті чи в них відбувається чорт знає який бізнес! Ви розумієте, про що я кажу… По Могилеву після ремонту доріг нарешті будуть якісні парковки для транспорту, якого все більше…

Також маємо завершити будівництво окружного шпиталю, де в Могилеві-Подільському нарешті є 6 апаратів гемодіалізу! Окремо буде новий кардіоцентр із сучасним ангеографом, який для порятунку тисяч людей нам придбали облрада і обласний департамент охорони здоров’я.

І окрема увага до відкриття у 2020-му році 25-метрового олімпійського критого басейну, на який вже витрачено більше 8 мільйонів гривень!

– У Борівці коли були востаннє?

– На День села, коли презентували черговий том книги про рідне село. Там всі були, хто родом з Борівки!