– Під час призначення не обійшлось без скандалу: Вам опоненти приписували участь у бандформуваннях, судимість та високі статки? Це так?

– Ні, це неправда. Я юрист за фахом, депутат обласної ради, пройшов перед призначенням ретельну перевірку. Надав довідки з поліції, що жодного разу проблем із законом не мав, а навпаки — лише подяки.

– Якими досягненнями можете похвалитись?

– Цього року ми зробили акцент на галузі охорони здоров’я. Приміщенням Жмеринської ЦРЛ понад 100 років. Корпуси лікарні розкидані на великій території. Ми доклали багато зусиль, щоб подолати всі недоліки, на які вказало керівництво профільного департаменту. На сьогодні зроблено реконструкцію дитячого та хірургічного відділень. Відкрито нове відділення інтенсивної терапії та здійснено сучасний ремонт, закуплено нове обладнання, облаштовано під’їзд машин «швидкої допомоги». Кошти вдалось отримати з державного бюджету. Суттєво допомогли місцеві сільськогосподарські підприємства, сільські та селищна ради також надали субвенцію. Таким чином згуртувавшись, на цей об’єкт ми знайшли та освоїли понад 10 млн грн. Тож тепер медичний заклад відповідає всім нормам та стандартам охорони здоров’я. І він по-праву вважається одним із найкращих в області. Наразі працюємо над удосконаленням медичного обладнання. Близько 2 тижнів тому нам вдалось отримати ще одну субвенцію з державного бюджету в сумі 5 млн грн., знайдемо можливість виділити 1 млн грн. з районного бюджету та закупити сучасний апарат УЗД. Відкрили сучасну амбулаторію у селі Станіславчик. Плануємо на другому поверсі приміщення облаштувати житло для молодих спеціалістів. У районі проведено водогін загальною довжиною 87 км. Питання з Біликовецькою сільською радою, а саме в с. Лопатинці. Водогін там уже є, але існує проблема з розрахунком. У наступному році будемо шукати можливість допомогти сільській раді. В с. Петрані Кармалюківської сільської ради схожа проблема — заборгованість за роботи по проведенню водогону, близько 800 тис. грн. У сільської ради таких коштів немає, а кооператив зібрав все, що міг. Наразі ведемо перемовини з підрядниками, аби до Нового року воду увімкнули. Впевнений, що немає питань, які неможливо вирішити. У 2018 році за умов співфінансування закупили три новеньких шкільних автобуси в села Тарасівка, Браїлів та Носківці.

– Кілька років тому в Кармалюковому згоріла школа. Досі її не відновили. Чому?

– Коли від блискавки сталась пожежа в Кармалюківській школі, жах охопив всю область. Громада дуже болісно сприйняла це лихо. Сільська рада віддала своє приміщення, батьки та односельчани самостійно зробили ремонт, включаючи будівництво котельні, яка б відповідала всім пожежним нормам. Навіть сходи фасаду замінили з дерев’яних на бетонні. Вже три роки там навчаються діти як з Кармалюкового, так і з навколишніх сіл. Було запропоновано батькам та учням навчатись у великій наймолодшій школі району, яка знаходиться в сусідньому селі Курилівці. Це приміщення у відмінному стані. Але батьки та вчителі поки не хочуть. Якщо я не помиляюсь, то в 2015 році на відновлення школи в Кармалюковому потрібно було 17 млн грн. На сьогодні ця сума в рази більша і є непідйомною для бюджету району.

– Сьогодні ми так і не застали на робочому місці керівництво міської ради, бо від 11.00 вони на святкуванні. Чи доречно це під час війни та воєнного стану?

– Нічого поганого у скромному святкуванні немає, але це має бути в міру і без зайвих перебільшень. Ми теж привітали колег зі святом, але відразу повернулись до виконання своїх обов’язків. У районній раді цього року день місцевого самоврядування не святкували, тим паче, що голова райради на лікарняному.

– Днями на сесії Жмеринської райради депутати проголосували за звернення до Президента, що підтримують зростання тарифів? Ви це також підтримуєте?

– Зауважу, що виносилось два звернення від фракції ВО «Батьківщина» – про вимоги зменшити тарифи та фракції БПП «Солідарність» – про підтримку тарифної політики. Депутати більшістю голосів підтримали останнє. Це звернення було обґрунтовано тим, що в нашій державі є борги, які потрібно віддавати. Для того, щоб бути самостійними та незалежними. Від цього нам не втекти. Тому нам швидше потрібно розрахуватись з ними, щоб не залишати нашим дітям. Втім, у зверненні сказано, що люди відповідно повинні отримати субсидії та інші соціальні виплати, а також розширювати програми для енергозберігаючих технологій.

– Олег В’ячеславович, свого часу автомайданівка Таїса Гайда розповідала, що у Вас є будинок у заплаві біля Вишенського озера, і це суворо заборонено. Прокоментуйте.

– Живу я у звичайній дев’ятиповерхівці, трикімнатній квартирі, на виїзді з міста. Немає в мене будинку на Вишенському озері. Ані я, ані мої батьки не будують там його. Моєму батькові 78 років. На той час, коли ходили чутки, нібито він рубав там ліс, він лежав у лікарні. Впевнений, що шановна пані Таїса переплутала. Є у мене глиняна хата в районі Кореї, яку я вже років 10 намагаюсь продати. Батько мій інженер-хімік, який пропрацював на Вінницькому хімзаводі все своє життя. І пройшов шлях від начальника зміни до головного інженера цього підприємства. Мати – інженер-геодезист. Кохана дружина у декреті. Два місяці тому втретє став татом. Народилась донечка. Зупинятись на досягнутому не буду, тому що діти – наше щастя.

Вікторія Снігур