Я війни церков не хочу! І її у Вінниці не буде! Це наш храм і ми незалежна помісна церква України! Ми орендуємо цей храм у держави, як Національну пам’ятку і підписали охоронну грамоту на всі Мури…

А як МП призначили когось на моє місце , то хай служить там, де його підтримують! Але двері наші відкриті для всіх вірян, як сказав Владика Єпіфаній! – сказав щойно Симеон.

– Після рішення сьогоднішнього синоду церкви Московського патріархату на нашу кафедру, Вінницьку, замість мене призначено нашого земляка владику архієпископа Варсонофія. Він не один раз бував у нас на святкуванні. Ми запрошували. Ну… визначено було так… Він у вікарні був у митрополита Онуфрія у Києві. А на сьогодні він з таким самим титулом – Вінницький і Барський. Завтра він прибуває до Вінниці.

Я не думаю, що ми з ним маємо сваритися, у чомусь воювати. Як хтось налаштований на війну, то я – ні, не хочу і не маю бажання з кимось воювати.

За нами залишається собор, за нами залишається єпархіальне управління. Хай у тих храмах, які підтримують владику Варсонофія, і звершує і богослужіння, і все інше, буде керувати тією частиною своєї повноти, яку вручив сьогодні для нього синод УПЦ МП.

Хай Господь благословить ( хоч ми і розділені зараз поки що), щоб ми не сварилися і не билися. За будь що. За 22 роки, перебуваючи 11 на Волині і 11 у Вінниці, ми з тими, які нині створили автокефальну церкву, не сварилися. Я завжди казав владикам чи священикам: прийде час і ми будемо єдині. А сьогодні, коли ми не маємо молитовного, хай між нами буде добре людське спілкування.

Ми дві канонічні структури. Але для МП ми стали не канонічними. Це для них і тільки на їхньому папері. Для нас це немає ніякого значення. Ми – церква, яка є незалежною, не залежимо ні від Москви, ні від Константинополя. Ми стали самостійною автокефальною церквою, але яка має завжди знаходитися у дружбі і єднанні з усіма православними церквами світу і в першу чергу з Константинопольською матір’ю-церквою, тому що вона нас народила.

– Я війни церков не хочу! І її у Вінниці не буде! Це наш храм і ми незалежна помісна церква України! Ми орендуємо цей храм у держави, як Національну пам'ятку і підписали охоронну грамоту на всі Мури… А як мп призначили когось на моє місце , то хай служить там, де його підтримують! Але двері наші відериті для всіх вірян, як сказав Владика Єпіфаній! – сказав щойно Симеон. – Після рішення сьогоднішнього синоду церкви Московського патріархату на нашу кафедру, Вінницьку, замість мене призначено нашого земляка владику архієпископа Варсонофія. Він не один раз бував у нас на святкуванні. Ми запрошували. Ну… визначено було так… Він у вікарні був у митрополита Онуфрія у Києві. А на сьогодні він з таким самим титулом – Вінницький і Барський. Завтра він прибуває до Вінниці. Я не думаю, що ми з ним маємо сваритися, у чомусь воювати. Як хтось налаштований на війну, то я – ні, не хочу і не маю бажання з кимось воювати. За нами залишається собор, за нами залишається єпархіальне управління. Хай у тих храмах, які підтримують владику Варсонофія, і звершує і богослужіння, і все інше, буде керувати тією частиною своєї повноти, яку вручив сьогодні для нього синод УПЦ МП. Хай Господь благословить ( хоч ми і розділені зараз поки що), щоб ми не сварилися і не билися. За будь що. За 22 роки, перебуваючи 11 на Волині і 11 у Вінниці, ми з тими, які нині створили автокефальну церкву, не сварилися. Я завжди казав владикам чи священикам: прийде час і ми будемо єдині. А сьогодні, коли ми не маємо молитовного, хай між нами буде добре людське спілкування. Ми дві канонічні структури. Але для МП ми стали не канонічними. Це для них і тільки на їхньому папері. Для нас це немає ніякого значення. Ми – церква, яка є незалежною, не залежимо ні від Москви, ні від Константинополя. Ми стали самостійною автокефальною церквою, але яка має завжди знаходитися у дружбі і єднанні з усіма православними церквами світу і в першу чергу з Константинопольською матір’ю-церквою, тому що вона нас народила.Відео 33kanal.com

Опубліковано Roman Kowalski Понеділок, 17 грудня 2018 р.

– Будемо служити Україні українською мовою! І перш за все дітей маємо її навчити! – владика Симеон про богослужіння в помісній церкві. Відео 33kanal.com

Опубліковано Roman Kowalski Понеділок, 17 грудня 2018 р.