10 та 11 грудня у Ризі відбувся один з найбільших заходів дитячої моди в Прибалтиці — «Winter Fashion Tale 2018», де незмінною господинею, організаторкою показів і світських вечорів є Санта Таукача! Захід зібрав дітей-моделей, а також їхніх батьків із різних країн світу. Цьогоріч були представники Латвії, Естонії, України, Росії та Казахстану! Із Вінниці від школи моделей Princess поїхали Марія Ксендзова, Ніколь Корбут та Аріна Паславська, які своєю красою та талантом вже здобули чимало нагород!

– Мета заходу «Winter Fashion Tale 2018» — можливість дизайнерам і брендам дитячого одягу представити свою творчість, а юним моделям — продемонструвати і зміцнити свої професійні навички, з чим вони справились блискуче і стійко. Уявіть собі, з посмішкою на обличчі красуні дефілювали на 14 показах протягом 3 годин. На них був одяг від різних дизайнерів і світових відомих брендів. Це Guess, Tomy Hilfiger, Polo Ralph Lauren, Fun Fun, Brums від універмагу Elkor Plaza, Mona Lisa, Karl Lagerfeld, Philip Plein, Zaza Couture, прибалтійські бренди від бутіка 32 в Юрмалі, Aster by Katerina Mucа, головні убори від Ksenia Danilova, — розповідає власниця школи моделей Princess Ярослава Позднякова. — Захід завершився виходом Снігуроньки на сцену, яка разом з дітками звала Дідуся Мороза. Після того разом із організаторкою Сантою Таукача всіх нагороджували подарунками та дипломами. Адже, за словами останньої, захоплені очі дітей і їх щирі емоції — головна мотивація всього, що вона робить.

Додамо, що у школі моделей Princess займається більше сотні дівчат. Серед них чимало переможниць різноманітних конкурсів. Ярослава Позднякова із власного досвіду знає, як зі своїх вихованців зробити відомих моделей. Адже у 2011 році здобула титул «Міс Україна», а на «Міс Світу» стала фіналісткою серед 120 учасниць. Наразі тендітну Ярославу можна побачити як модель на показах вінницького дизайнера Олександра Очеретного та Катерини Лукашик.

Крім того, вона допомагає молоді працювати і дефілювати за кордоном. У січні юні вінничанки збираються у Німеччину, Італію та Великобританію.

Віталіна Трудько