Окрім колосальної підтримки бійцям на фронті, вона ще й взялась годувати знедолених. Тож тепер у чотирьох закладах громадського харчування Вінниці можна не лише пообідати, а й придбати смаколики для тих, хто дозволити цього собі не може.

– Ідея виникла у моєї мами Лесі Макарівни. До неї на вулиці підійшла жіночка, яка була пристойно одягненою. Розповіла, що після купівлі ліків у аптеці не вистачило коштів піти до магазину купити булочку. Маму ця історія сильно вразила, тим паче, всі ми знаємо, що економічна ситуація в країні справді складна. Вдома вона запропонувала мені хоч щось зробити, аби стареньким та безпомічним людям жилось трохи краще. Зрозуміло, що всім не допоможеш, – каже Діана. – Зрештою, ми прийшли до вінницького ресторатора та в минулому бійця АТО Валерія Сиверчука і придумали, що можна робити «підвішені кави» та обіди. Відбувається це так: завітавши до ресторанів «Батискаф», «Georgian Factory», «Red Zeppelin» кав’ярні «Чорна кішка, Білий кіт», ви замовляєте і платите за кілька порцій. Одну для себе, а решту просите «підвісити». Бармен відмічає це завдяки спеціальним наліпкам.

Першими, хто долучився до нашого проекту, стали військовослужбовці. Наразі маємо вже понад 30 «підвішених» обідів. Плануємо найближчим часом поїхати до пансіонату людей поважного віку та влаштувати їм так звані різдвяні обіди чи вечері. Також готуємо для стареньких концерт, збираємо інші необхідні речі. Загалом цей проект має бути пілотним, і згодом будемо охоплювати інші місця, де люди через скрутне становище потребують їжі. Можливо, це буде залізничний вокзал. Окрім допомоги продуктами, для дідусів та бабусь ми зібрали близько 700 книг від небайдужих. Відправляли їх люди із різних міст України.

Вікторія Снігур