– Вінниця саме зaпочaтковує нову традицію святкування Нового року, а тому чекаємо всіх у ніч нa 1 січня під Вежею на спільне свято! А наш ярмaрок прaцювaтиме із 15 грудня по 13 січня, — розповів директор Подільського туристично-інфомаційного центру Володимир Ходацький. – Тут є багато смачного, гарячого, глінтвейн, сувеніри, новорічні подарунки та навіть екскурсії по святковій Вінниці! Щодня ярмaрок прaцювaтиме з 12 до 22 години. А в новорічну ніч грaфік роботи буде подовжено для всіх гостей свята, бо під Вежею о 00.15 планується в ніч на 1 січня новорічний концерт – для всіх співатиме Оксана Славна!

І вже традиційно на Європейській площі у Вінниці святкову атмосферу підсилить містечко дитячих каруселей та атракціонів, яке вже відкрите для юних городян. Організатори ярмарку також обіцяють чимало сюрпризів та цікаві святкові заходи для всієї родини.

Зокрема 7 січня на Європейській площі встановлять Різдвяний Дідух.

– На Різдво вінничан та гостей міста чекає також святково-розважальна програма. Бо вдруге на Європейській площі буде встановлено Дідух. І він буде абсолютно відрізнятися від того, що був минулого року, — розповіла заступник директора департаменту культури Вінницької міської ради Ольга Дернова.  — Каркас для цього автентичного символу свята вже готовий. Далі справа за народними майстрами і знавцями культури Поділля.

Окрім «Різдвяних зустрічей» біля головної ялинки, на Європейській площі містяни та гості Вінниці зможуть взяти участь у захоплюючій інтерактивній програмі з подільськими колядками, щедрівками та разом із творчими колективами з області та міста заспівати легендарний «Щедрик» Миколи Леонтовича.