Вінничани сміються із «нем‘ясних» порад до новорічного столу і збираються з’їсти «свинку Пепу»

Новий 2019-й за східним календарем має за символ Жовту Земляну Свиню! І щоб її не розгнівати, на святковий стіл радять не ставити страви зі свинини – молочних поросят, буженину, сало, холодець, ковбаси, паштети, бекон і шинку! А що ж тоді їсти під час зустрічі «свинячого» року?!

Шеф-кухар із Вінниці Андрій радить замінити страви із свинини печеним кроликом чи качкою з яблуками.

– У закусках і салатах обмежень взагалі немає, але бажано, щоб у них був присутній жовтий колір. На бюджетному столі ніхто не відміняв традиційного «оселедця під шубою» і улюбленого «олів’є», — розповів Андрій.

А для самої Жовтої Земляної Свині краще підготуйте окрему мисочку із зерном, хлібом, горіхами або крупою. Бо ця тварина з непростим характером, і краще її не гнівити…

Але в ці прикмети «високої кухні» абсолютно не вірять м‘ясники із ринку «Урожай» у Вінниці. Бо святковий стіл без холодцю, рульки чи домашньої ковбаси — це якось не по-нашому.

– Новий рік без холодцю? А що тоді їсти? Якщо китайці придумали такі прикмети, то хай самі їдять свої пекінські качки та рис. А у нас саме на новорічні свята найбільший виторг, бо навіть під час посту знамените вінницьке сало класу «люкс» не падає в ціні менше 100 гривень! — розповіла відомий сало-ділер Анастасія. – І не варто чекати із закупками до 30-го числа, коли все правильне м’ясо, почеревину та ребра розберуть інші.

Тому виберіть вже сьогодні супертовар і будьте впевнені, що на вашому столі буде найкраща «свинка Пепа» Нового року…

До речі, «свинячі» ціни на ринках Вінниці за 13 днів до року Жовтої Земляної Свині (Кабана) дійсно на славу:

Добре вінницьке сало нині по 100-120, і ціна на нього не падає, бо такого товару мало на ринку! Це його в Києві продають на «Бесарабці» по 350-400. Ребра по 90, вирізка — 140-150, задня частина 120-130… І дешевше не буде, — зауважила тітка Настя. – Ногу на холодець продаємо по 45, голову по 20-30 гривень за кіло! І, як жартують у нас на «Урожаї»: найкраща ковбаса — це самогонка! Чи коньяк?