За словами священника члени громади підтримують створення помісної церкви.

Поки що створення помісної Православної церкви України не знайшло підтримки серед більшості священиків Калинівського району, що належать до московського патріархату.

Кілька днів тому майже всі вони «засвітилися» на зустрічі архієпископа Варсонофія, якого московський патріархат призначив очолювати Вінницьку єпархію замість митрополита Симеона. А протоієрей Володимир Розман став «зіркою» соціальних мереж після того, як потрапив в об’єктиви фотокамер ще з одним священиком, одягнутим у куртку з написом «Газпром».

Але були священики, які не поїхали на цю зустріч. Один з них – настоятель Успенської церкви у Гущинцях протоієрей Олег Кожушний. Він відкрито заявив про свій перехід у лоно новоствореної помісної Православної церкви в Україні.

«Я уже не в московській патріархії, — зазначив протоієрей Олег. — Я клірик помісної Православної церкви в Україні. Я розмовляв зі своїми прихожанами — вони підтримують створення помісної церкви. Я дуже радий з того, що одним з двох єпископів канонічної церкви, які брали участь в роботі собору, був наш владика, митрополит Вінницький і Барський Симеон. Ми йдемо за нашим архієреєм. Моїм єпископом є владика Симеон, а Блаженніший Епіфаній є предстоятелем нашої Церкви».

Олег Кожушний — один з найбільших інтелектуалів серед священиків Калинівського району. Він — кандидат богослов’я та кандидат філологічних наук, викладає у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, перекладає з давньогрецької мови, сфера його наукових зацікавлень — ранньохристиянська література, візантійська культура, Олег Кожушний є автором більш як двадцяти наукових праць та навчально-методичних розробок.