13 січня Президент України Петро Порошенко проїздом побував у Калинівці на Всеукраїнському святі сатири і гумору, присвяченому 185 річниці з дня народження Степана Руданського.

Варто зазначити, що вперше в історії свята у ньому взяв участь Президент України.

І в цей урочистий день, коли спершу у Вінниці в неділю зранку Петро Порошенко, Володимир Гройсман і Митрополит Епіфаній привезли в область копію Томосу… Та разом із громадою обласного центру провели святкову літургію, уже в Калинівці Президент вітав учасників свята Руданського із Старим Новим роком та Різдвом Христовим. А ще несподівано колядував та щедрував із творчими колективами… Та позував для сотень селфі…

І цьогорічне Всеукраїнське свято сатири і гумору до 185-ї річниці з дня народження Степана Руданського, дійсно стало масштабним!

– Любить наш люд подібні заходи, адже тут можна і себе та свої промисли, вміння продемострувати, погоцати під веселу мизичку, поповнити свій святковий раціон шашликами і юшкою, зірвати зі стовпа приз та розважитись як тільки того душа бажає., – зазначає сторінка Типова Калинівка у Фейсбуку. – Правда, цього разу до калинівчан проїздом завітав сам Президент України Петро Порошенко. Ще з сьомої ранку поліцейські розсіялись містом, обходили житлові будинки неподалік масового скупчення людей, пильно вдивлялись у вікна багатоповерхівок та на дахи. Ну, заходи безпеки такі. На шляху слідування очільника держави теж виставили правоохоронців. Але калинівчан та гостей міста це мало турбувало так само, як і поява самого Петра Поршенка. Свято йшло за запланованим сценарієм.

Приїхав глава держави із старшим сином, обласними високопосадовцями та безліччю охоронців. Обійшлось без сценічних виступів. Президент пішов у народ. Підійшов до світлиць сіл Корделівка та Іванівської ОТГ, пощедрував, зробив пару фото та селфі, роздав дітям подарунки та й по тому. Все було геть не для всіх гостей свята, а так … скраєчку.

Не обійшлось без оманливого маневру: в той час, коли Порошенко селфився, по периметру біля пам’ятника винуватцю свята вишикувались учасники творчих колективів, зробивши коридор для покладання квітів. Приготували і два оберемки ківточок для президента. Але простоявши півгодини, аристисти розійшлись. Не дочекався “Руданський” букетика від Порошенка…