14 січня Вінницький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора й арештував майно депутата Вінницької обласної ради Сергія Чорноокого. Зазначимо, що слідство називає екс-депутата від ПР і нині голову фракції Опоблоку в облраді, лише «свідком» у резонансній кримінальній справі про вимагання коштів.

Хоча раніше СБУ без розподілу на ролі повідомляло, про «групу із трьох вінничан, які спеціалізувалася на «вибитті» неіснуючих боргів із приватних підприємців А для більшої «зговірливості» до потерпілих застосовувалися методи фізичного впливу»… Саме тому «під час обшуків було речові докази – гроші, боргові розписки та засоби зв’язку…»

І на Старий новий рік в апеляції слідчі досягли свого:

– Апеляційний суд ухвалив накласти арешт на 825 гривень, 2 блокноти з нотатками, 6 банківських карток, дозвіл на право носіння та зберігання зброї, копії паспортів і боргових розписок, 3 Айфони та аж 66 сім-карток, – зазначає прес-служба Вінницького апеляційного суду.

Адже ці речі, картки та засоби зв‘язку з’ясує слідство вважає речовими доказами у справі. Нагадаємо, раніше,  4 січня суддя Ігор Чернюк в суді Вінниці наклав арешт тільки на 2 мобільних телефони депутата Сергія Чорноокого… Тому прокурори оскаржили це рішення судді Чернюка в апеляції, адже їм явно бракувало цих доказів для повноти розслідування… До речі, всі ці «речдоки» разом з іншими були виявлені та вилучені під час резонансного обшуку 27 грудня в офісі депутата на вулиці Магістратській, 43 у Вінниці. Тоді напередодні Нового року  поліцейські спільно з СБУ зaтримaли трьох осіб зa підозрою у вимaгaнні коштів у місцевого підприємця. Серед зaтримaних був депутaт Вінницької облaсної ради Сергій Чорноокий.

А три тижні тому нaчaльник ГУНП у Вінницькій облaсті Юрій Педос по гарячих слідах повідомляв, що  «зaтримaні особи вимaгaли у потерпілого 4 тисячі долaрів. Зловмисників зaтримували із зaлученням бійців спецпідрозділу КОРД саме під чaс передaчі чергової суми в рамках вимагання – 13 тисяч гривень.»

Сергій Годун