Нещодавно у Вінниці відбувся Всеукраїнський багатожанровий конкурс мистецтв «Подільський зорепад», організатором якого є Людмила Цвєткова.

Більше ніж 300 учасників із Черкаської, Хмельницької, Вінницької, Миколаївської та Кіровоградської областей змагались в інструментальному, вокальному та хореографічному жанрах. Оцінювали дітей досвідчені та професійні члени журі. Та справжній фурор викликав виступ 14-річної Аріани Паламарчук, яка віртуозно грала на баяні «Варенички» і здобула гран-прі у своїй категорії. Дівчинка навчається у Крижопільській школі естетичного виховання під керівництвом двох талановитих наставників — Оксани Кройтор і Лариси Рябової.

Днями Аріана отримала районну стипендію, адже бере участь у престижних конкурсах і приносить нам дуже багато перемог. Без неї жодне свято не обходиться. Привели до нашого закладу її ще маленькою дідусь з бабусею. І саме вони найбільше опікуються нею, — розповіла викладач дівчинки, керівник відділу Крижопільської РДА Оксана Кройтор. — Свого часу тато дівчинки захищав наш мир та спокій на передовій. Аріана закінчила навчальну програму по класу акордеону. Нині займається сольним співом та свого часу вийшла в призери конкурсу «Червона рута». Любить як народні, так і сучасні українські пісні. Також грає на домрі, а по фортепіано нещодавно отримала гран-прі в районному конкурсі. Проте своїм основним інструментом називає баян, який по праву є одним із найскладніших. Особливо для дівчаток, адже хлопці фізично сильніші, й навіть звичне розтягування міхів їм дається легше. Аріана грає твори складності програми 1-2 курсу музичного коледжу.. Після закінчення 9-го класу дівчинка планує вступити до Вінницького коледжу культури та мистецтв імені Миколи Леонтовича по класу баяна і вже бере уроки у найкращих викладачів цього закладу! Впевнена, її майбутнє — це принаймні музична академія, бо дитина цілеспрямована, трудолюбива, любить сцену та не боїться її. Наразі готуємось до участі в міжнародному конкурсі «Музична парасолька».

Вікторія Снігур
Фото Олексія Бойка