Сонячна морозна погода, – 6 і вихідний суботній день перетворили свято Водохреща у Вінниці на масовий заплив, суцільне свято смаколиків та найдовшу «голу фото сесію» цього року!

Бо лише на Вишенському озері 19 грудня за словами директора Сергія Кожухівського побувало до 10 тисяч гостей і учасників зимового купання! А ще ополонки були відкриті в десятках місць на Південному Бузі, водоймах і ставках…

І з самого ранку біля крижаних купелей було дуже людно, весело та, місцями, гаряче… Бо через різні симпатії до московської та помісної церкви в кількох населених пунктах люди не давали освячувати ополонки «чужим» священикам!

Але в обласному центрі тисячі вінничан прийшли на Водохреща не тільки купатись та змити всі гріхи, але й показати своє спортивне тіло, татуювання, зробити селфі, зустрітись із друзями, випити чарку та з’їсти шкварку! Тому одні, як «моржі», купались… І грілись під січневим сонцем! А інші продовжували свято живота і обговорювали струнких дівчат із ополонки… Шуби і плавки «рулили» в цей святковий день! .

– Я вражений, скільки народу біля ополонки! Знаєте, це вже мода якась на купання саме на Водохреща! Хоча для здоров’я варто купатись бодай раз на тиждень і без сто грамів та довгого стояння голяка заради фото!. – розповів ветеран зимового купання на Вишенському озері – Віталій. – А ще досить цікаво, що вінничани вже е звертають уваги на священників і купаються із самого ранку без молитов, освячення і різних обрядів… Наступного року, мабуть, прийду о 7-й ранку, щоб не бачити цього фестивалю шашликів, селфі та стількох «веселих» людей…

Фото Сергія Хіміча