– Щойно релігійна громада Свято-Миколаївського храму Пеньківки Літинського району ухвалила рішення про приєднання до Православної церкви України. Священик МП на збори не прийшов… За проголосували 155 присутніх на зборах людей, 1 проти. При письмовому опитуванні за Українську церкву висловились понад 500 жителів села. 55 було проти., – написав 20 січня у своєму Фейсбуку журналіст із Вінниці Сергій Маламура.

І виклав відповідне відео – у Пеньківці Літинського району громада села зібралась, щоб вирішити питання про перехід до Православної церкви України і виступ Івана Коломійця на зборах у Пеньківці про перехід до ПЦУ.

Про це також повідомляє секретар Вінницького єпархіального управління Православної церкви України протодиякон Владислава Демченка.

– Вчора дві громади Московського патріархату вирішили перейти до Православної церкви України. Перша – це Пеньківська Літинського району, там люди проголосували. Було 155 людей і лише один був проти цього рішення. І також Журавлівка Тульчинського району проголосувала одноголосно за свій вихід з Московського патріархату і перехід до ПЦУ, – поінформував Демченко.

За його словами, це перші церковні громади у Літинському і Тульчинському районах, які перейшли до Православної церкви України. Обидві парафії будуть підпорядковані Вінницькій єпархії ПЦУ.

Загалом станом на 21 січня на Вінниччині до Православної церкви України перейшли понад тридцять парафій

Виступ Іван Коломієць на зборах у Пеньківці про перехід до ПЦУ

Опубліковано Сергієм Маламурою Неділя, 20 січня 2019 р.

У Пеньківці Літинського району громада села зібралась, щоб вирішити питання про перехід до Православної церкви України

Опубліковано Сергієм Маламурою Неділя, 20 січня 2019 р.