В 2019-му  Вінниця продовжила стрімкими темпами  розвивати  велоінфраструктуру. Зокрема, були побудовані нові доріжки для власників двоколісних з’явились по Гніванському шосе, вулицях Київська, Миколи Ващука, Замостянській, Воїнів-Інтернаціоналістів…

Також у минулому  році продовжились роботи по створенню безпечних умов для руху велосипедистів по актуальних маршрутах у різних районах міста. Перевага надавалась будівництву відокремлених велодоріжок, які є більш зручними та безпечними для пересуванні на роверах.

Наприклад, відокремлена велодоріжка з’явилась на ділянці по вулиці Миколи Ващука, де виконувався капітальний ремонт, по вул. Хмельницьке шосе (поряд з Палацом дітей та юнацтва).

Побудовано нову велодоріжку й на Гніванському шосе, де в рамках капітального ремонту оновлено дорожнє покриття, впорядкувано тротуари, встановлено сучасне освітлення тощо. По вулиці Київській зробили першу велодоріжку з жовтою розміткою. Яскраві жовті відокремлюючі смуги попереджають велосипедистів і пішоходів про необхідність дотримуватись «своєї» території та бути обережним.

Велосмугу у межах проїжджої частини облаштували по вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів – від Келецької до Хмельницького шосе. Вона з’єднала велодоріжку по Келецькій та Хмельницькому шосе. Зроблено велодоріжку за рахунок проїзджої частини у рамках реконструкції вулиці Замостянської (1 черга) та по вулиці Генерала Арабея. «Облаштування велоінфраструктури на дорозі оцінять ті велосипедисти, які використовують велосипед як щоденний і основний вид транспорту, адже велосмуги дозволяють найшвидше пересуватись по місту на велосипеді», – каже керівник розвитку велоінфраструктури у Вінниці Андрій Сорокін.

Знаковою подією для вінничан, які люблять їздити на велосипедах, став початок роботи міжнародної системи велопрокату Nextbike. Муніципальний велопрокат – це частина громадського транспорту, яка має на меті створити альтернативу громадському та приватному транспорту на короткі дистанції. Пересуватись по місту на велосипеді можна швидко, без заторів та з користю для здоров’я http://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=5434

В цьому році роботи по розвитку інфраструктури продовжаться.