Благодійність як стиль життя – днями  вінницькі волонтери із команди “Я допомагаю дітям” відвідали дитячий будинок-інтернат у Меджибожі, де більшість мають  вади розумового розвитку. Наші земляки впевнені – вихованці потребують не так матеріальної допомоги, як спілкування, можливості побачити світ. Саме тому влаштували для них неймовірну святкову програму та привезли подарунків.

– Уже кілька років я опікуюсь дітками, які позбавлені батьківського піклування та допомагаю кризовим центрам. Нещодавно в соцмережі  розмістила оголошення про поїздку до Меджибожа, і яким було здивування, що стільки небайдужих відгукнулось. В результаті до сусідньої Хмельницької області вирушило 10 легкових машин, які нам безкоштовно виділили хлопці з автоклубів «Drive-2», «Гараж 1130» та  «PitBull Vinnitsa». Ще з порогу нас зустрічали добрі оченята хворих вихованців закладу. Серце краялось від їхніх недуг.  Деякі діти зовсім лежачі, не при пам’яті і розумі, але кожен із них потребує ласки та турботи. І  допомагають їм у цьому лише медичний та виховательський склад інтернату, адже мало хто з рідних до них приїжджає, а хтось і взагалі покинутий і перебуває там до 35 років… Для вихованців ми зібрали багато  одягу, памперси, засоби гігієни,фрукти,  пазли, розвиваючі ігри та солодкі подарунки, -розповіла вінницька волонтерка Яна Звонцова-Кочубей. – “Шалена лабараторія” під керівництвом Ігоря Чірки   подарувала діткам чарівні фокуси.  Дуже приємно та зворушливо було, коли вихованці нас обіймали, розказували віршики та колядки так як вони це вміють. Раділи Діду Морозу та Снігуроньці, яких нам залюбки надали в центрі “Кузя”,  брали участь в конкурсах та водили разом хороводи. Впевнена, що це не перша наша поїздка до Меджибожа, адже ці діти потребують подальшої підтримки.  Хочу подякувати усім, хто долучився до цієї гарної справи.

Втім, не встигли волонтери повернутись із поїздки, як одна із поки що маловідомих політичних партій вирішила влаштувати собі піар.

– На кількох ресурсах її  представники розмістили інформацію, що всю допомогу зібрали саме вони, хоча насправді купили лише телевізор. Про нас жодного слова не сказали. Тому не обійшлось без міні-скандалу і спростування, адже насправді подарунки для діток збирали всією Вінниччиною…

Вікторія Снігур