6 лютого прийнято постанову Кабінету Міністрів України №62 якою передбачено, що з березня цього року, громадянам, яким призначено субсидію з початку опалювального сезону, будуть виплачуватися «живі» кошти. Тобто вінничани, які отримають такі кошти, мають самостійно сплатити за спожиті житлово-комунальні послуги.

«Понад 40 тисяч вінничан отримають «живі» кошти за призначені субсидії. В березні буде перераховано грошові перекази через державний банк «Ощадбанк» тим, хто мав субсидію у лютому. Пенсіонерам розмір субсидії за лютий цього року виплатить Пенсійний фонд одночасно з виплатою пенсії в березні поточного року. Після отримання коштів, громадяни зобов’язані самостійно оплатити вартість спожитих послуг. Зекономлені кошти завдяки ефективному споживанню ресурсів, залишаються у споживачів та використовуватимуться на власні потреби», – пояснила директор департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

У департаменті соціальної політики зазначають, що  вінничанам, яким призначено субсидії, не варто звертатися додатково до Прозорих офісів міста. Перерахунок буде здійснено автоматично.