Вінничани та комунальні підприємства міста, які вчасно сплачують за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення, стали заручниками неспроможності цих надавачів послуг налагодити достойні партнерські взаємовідносини та якісно побудувати свою співпрацю.

В результаті конфлікту між ТОВ “Енера Вінниця” та підприємством обласного підпорядкування «Вінницяоблводоканал» страждають кінцеві споживачі – пересічні вінничани. Адже Вінницькі міські електричні мережі, які є структурним підрозділом ПАТ «Вінницяобленерго», відключили від електропостачання водо-насосні станції ІІІ «Старе місто» та «Вишенька». Поставивши мешканців перед фактом припинення подачі води, що є неприпустимим!

Згідно з чинним законодавством у Вінницької міської ради відсутні правові механізми вирішення фінансових питань будь-яких підприємств обласного підпорядкування за рахунок міського бюджету. Оскільки КП «Вінницяоблводоканал» підпорядковується обласній раді – органи місцевого самоврядування міста Вінниці не мають повноважень втручатись у фінансову діяльність підприємства та відрегулювати його управлінську функцію для вирішення питань розрахунків із іншими структурами.

Разом з тим, міська рада готова спільно з обласною владою, КП «Вінницяоблводоканал», ПАТ “Вінницяобленерго” та ТОВ “Енера Вінниця” шукати механізм виходу із даної ситуації.

Як повідомила  прес-служба міської ради, водонасосні станції, які були відключені від електроенергії, невдовзі почнуть знову працювати. Постачання води відновиться з 17:30. Вирішенням цієї проблеми займався міський голова Сергій Моргунов та його заступник Микола Форманюк.

Водночас, “Вінницяоблводоканал” повідомляє, що електропостачання до насосних станцій почнуть відновлювати після 18:00, а подача води відновиться до опівночі.

– Відновлення водопостачання в мережі буде здійснюватись з плавним підвищенням тиску аби не пошкодити трубопроводи та не призвести до гідравлічних ударів, – йдеться у повідомленні.