Але без десанту МП – 8 священиків із Вапнярки та сусідніх сіл  тут не обійшлось…

Втім, присутність на зборах народного депутата України Івана Спориша і одного з депутатів Віноблради згасили запал окремих адептів проросійської церкви! Тим більше, що громада села вже визначилась із своїми вподобаннями…

– Вони в Москві правильні , а ми не правильні!? Вони канонічні, а ми «розкольники»? Історію вони вивчали і хто кого та коли хрестив? 5-й рік наших хлопців вбивають, окупували Крим та частину Донбасу! І тут колотять! – так вирували суботні збори релігійної громади в Колоденці.

– Я приїхав підтримати вас суто по-людськи, бо знаю про супротив! В моєму рідному селі в Комаргороді громада одноголосно проголосувала за ПЦУ! Чесно скажу, я головував на тих зборах і ні на кого ти тиснув…, – розповів у Колоденці народний депутат Іван Спориш. – І слава Богу ми це в себе  зробили! І в комар городі вже вільно правиться за Україну, за наше військо і перемогу! А на вас  ніхто не має права тиснути і вибір має бути вільним без примусу… Як вирішить громада – так і буде!

На жаль, перед зборами Колоденці помер від переживань 60-річний уродженець села  – місцева знаменитість та музикант Олександр Ратушняк.

Більше читайте в газеті “33-й канал” від 20 лютого 2019 р.