Митець створив багато високохудожніх образів у галузі скульптури, що стали надбанням вітчизняної культурно-митецької спадщини та здобули вітчизняне і міжнародне визнання.

– У творчому доробку майстра – роботи монументального мистецтва, сім пам’ятників Т.Г. Шевченку. Географія творінь художника не обмежується лише подільським краєм. Його роботи прикрашають міста і села Вінницької, Хмельницької, Житомирської, Сумської, Харківської, Черкаської областей та республіки Біларусь. Лише на хмільницькій землі – понад три десятки пам’ятників, створених руками майстра. Як меценат Віктор Стукан власним коштом виготовив сім монументальних пам’ятників, шість із яких встановлені на теренах Вінниччини, -розповіли у виконавчому комітеті Хмільницької міської ради – Багато своїх робіт митець так чи інакше пропускає крізь християнську призму бачення світу, як, наприклад, пам’ятник воїнам антитерористичної операції, що постав у 2016 році на Сумщині у вигляді триметрової скульптури Архангела Михаїла, який здавна вважається покровителем військовиків.

Варто зазначити, що цей пам’ятник – не єдина робота автора, присвячена подіям сучасної війни. У 2017 році Віктор Стукан став переможцем конкурсу на виготовлення пам’ятників «Героям АТО» та «Покровська Божа матір» у Жмеринці саме тому за щиру працю щодо вшанування вірних синів України удостоєно високої церковної нагороди Української Автокефальної Православної Церкви.

Валентина Лісова