Цікаво, що перший термін затримання підозрюваного Анатолія Мальця, якого ще називають «Рідним вбивцею», спливав 4 березня… Але продовжити йому термін утримання під вартою вирішили трішки наперед, щоб  цією справою розправи над цілою родиною в  «Академічному» повторно не шокувати  всю Вінницю і Україну? Втім, головний судовий процес по цій резонансній справі ще попереду… Звісно, якщо Анатолія Мальця  не визнають неосудним і він в такий перевірений спосіб зможе уникнути публічного процесу  щодо вбивства  двох жінок  – мами і екс-дружини,  та двох дітей – сина і доньки…

– Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 26 лютого розглянув та задовольнив клопотання про продовження строку тримання під вартою відносно 30-річного чоловіка, який підозрюється у масовому вбивстві.

Під час судового засідання, прокурор клопотання мотивував тим, що злочин у якому підозрюється вінничанин є особливо тяжким, по справі необхідно провести ряд слідчих дій, а також перерахував існуючі ризики, передбачені ст. 177 КПК України – мета і підстави застосування запобіжних заходів., – коротко повідомила прес-служба міського суду Вінниці за добу після повторного арешту підозрюваного.

Зазначається, що «Підозрюваний та його захисник так само, як і під час обрання запобіжного заходу, не заперечували у задоволенні вищезазначеного клопотання. Дослідивши матеріали клопотання, вислухавши думку усіх сторін, суд продовжив строк тримання під вартою 30-річному підозрюваному на 60 днів без визначення розміру застави.»

Нагадаємо, що 31 грудня 2018-го  року в квартирі у мікрорайоні «Академічний» були виявлені вбитими дві жінки та 7-річний хлопчик… А 3-річну дівчинку з цієї родини зуміли довезти до реанімації з важкими травмами та за кілька годин вона  померла. У цій шокуючій справі підозрюваним є батько цієї родини, син і колишній чоловік   загиблих… Це 30-річний ІТішник Анавтолій Малець, якого затримали в ході слідства…

Втім, від час 2-х судових засідани Малець жодного разу не виказав будя яких подробиць щодо цього злочину… Тому є підозра, що він разом із адвокатами обрав тактику «закосу під психа…» і нині над цією схемою працює його захист під час вже    повторного затримання «Рідного вбивці» під вартою ще на 2 місяці?