На гарячу лінію газети звернулись мешканці Немирова, які розповіли, що через прорив  на старому магістральному водогоні вони залишились без водопостачання  на чотири   доби. Втім, після ліквідації НП містяни побоюються, що можуть статись схожі інциденти, тому просять владу зайнятись цим питанням.

– Коли водогін будували, там було поле, а зараз болото  та  чагарники. Через прорив люди у відчаї, не знали, де брати воду на приготування їжі, про душ та прання річ уже не йшла. Питну воду у супермаркетах усю розкупили. Дітей два дні поспіль в школі водили на вулицю до вбиральні. Воду включили лише вчора, але це ж не вихід із ситуації. Набагато простіше, швидше, та дешевше було б прокласти новий відрізок водогону. У такому разі ліквідація нових наслідків аварії зайняла б кілька днів. Є ж техніка, екскаватори, тим паче зараз нові технології прокладки водогонів, – кажуть жителі Немирова. Якщо місцева влада , а точніше “Немирівводоканал” не може справитись з аварією, значить потрібно звернутись за допомогою до ОДА.

У Немирівській міській раді інформацію про прорив водогону підтвердили, втім мають трохи інше пояснення ситуації.

– Такого прориву, який стався минулої середи, 27 лютого, на центральному водогоні, не бачили навіть ветерани підприємства. Падіння тиску води у трубах показало, що прорив є, однак його шукали три дні. Справа в тому, що протяжність центрального водогону 4,2 км, проходить він по полях, через греблю ставків, поблизу річки Мирки, а в одному місці – через струмок. А вода на поверхню не виходила, куди дівалася – не відомо, крім того, її не пускав на поверхню промерзлий грунт. То ж довелося шукати місце прориву в неймовірно важких умовах. Роботи тривали цілодобово, було затрачено 1000 кубів води для виявлення місця протікання, відновлено роботу водоколонок загального користування. І  на багатьох вулицях вода у домівках була. Виявили аварійне місце аж тоді, коли вода заповнивши все, що могла, і почала виходити на поверхню. І в неділю під вечір прорив було ліквідовано. Дякуємо  працівникам КП «Немирівводоканал», а також жителям міста, які прониклися розумінням складності ситуації і стійко перенесли усі її незручності.

Валентина Лісова