Про трагедію, яка сталась минулого тижня у Хмільнику, наша газета коротко повідомляла. Там у гаражі знайшли мертвими 30-річного Івана та 17-річну студентку Катерину. Вони грілися за допомогою пічки автомобіля та вчаділи. Наші журналісти дізнались всі подробиці цієї резонансної події…

– Загиблий чоловік працював водієм молоковоза. Проживав неподалік гаража і ставив тут свій автомобіль. Дружина працювала у санаторії медсестрою, молоді люди виховували синочка Павлика. Студентка ПТУ Катя не місцева, винаймала квартиру поряд у бабусі. Ніколи я цих людей разом не бачила. А того вечора була на вулиці і помітила світло у гаражі, хтось говорив, — розповіла місцева жителька баба Ганна. — Вже наступного ранку дізналась про загибель двох людей. Чула, що біля гаража навіть дим був. Впевнена, що це нещасний випадок. Можливо, люди випили і просто хотіли зігрітись. Заснули. А авто працює на дизелі, то вони й вчаділи.

Матір студентки Наталія Олексієнко, яка проживає у селі Журавне на Літинщині, досі не може отямитись від горя. Каже, що донька Івана знала, вони товаришували. Але нічого більшого, адже він мав родину, дівчина — кавалера. Напередодні із донькою спілкувалась і та казала, що все з нею добре. До алкоголю була байдужа.

– Ми балакали у суботу. Ваня мав доньку підвезти до квартири. А вже наступного дня Катя трубку не брала. Пізніше повідомили, що її знайшли мертвою. Отруїлась чадним газом. Поховали ми донечку у весільній сукні. Вона була найстаршою у родині і так мріяла бути кухарем. Четверо братиків та сестричок дуже сумують за Катрусею…

Односельчани дівчинки теж гарної думки про неї. Кажуть, що була працьовитою, скромною та інколи наївною. Підозрюють, що просто потрапила не у ту компанію… Родина незаможна, але діти завжди доглянуті, батьки порядні люди.

Слідчі майже не сумніваються, що чоловік із дівчиною вчаділи: завели машину, аби зігрітися. Ознак насильницької смерті не виявлено. Втім, розслідування триває.

За словами лікарів, чадний газ не має ні запаху, ні кольору, а в закритому приміщенні діє миттєво. Для смертельного ураження достатньо навіть мізерної концентрації.

Віталіна Володимирова