Весна на Вінниччині, як завжди, ознаменувалась щорічною Всеукраїнською акцією “За чисте довкілля”. Протягом березня, квітня, травня 2019-го на території Вінницької області триватимуть заходи з благоустрою.

Інспектори Державної екологічної інспекції  будуть проводити рейдові перевірки не лише з виявлення фактів незаконного розміщення відходів у несанкціонованих місцях, але й щодо самовільного випалювання сухої рослинності.

Ст. 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення вимог пожежної безпеки передбачений штраф на громадян від 85 до 255 грн., а на посадових осіб – від 255 до 850 грн. Якщо внаслідок порушень виникла пожежа, то штраф на громадян складатиме від 255 до 850 грн., а на посадових осіб – від 595 до 1 020 грн.

Спалення стерні, сухої трави, листя та інших залишків сухої рослинності є незаконним і тягне за собою значні штрафи і адміністративну відповідальність.

Пожежі завдають непоправної шкоди екосистемам, відновлення яких може зайняти не один рік. Після випалювання значно знижується родючість ґрунтів.