– А розпочалося втілення цих амбітних планів у 2014 році, коли було зрушено з місця питання спорудження сучасного спортивного майданчика, який сім років мав статус «незавершеного будівництва», -розповів голова Барської РДА Володимир Саволюк. – Завдяки державній підтримці, зокрема виділеним з Фонду державного регіонального розвитку коштам, а також співфінансуванню з обласного, районного та міського бюджетів у жовтні 2015 року було урочисто відкрито універсальний спортивний майданчик із синтетичним покриттям «СпортСмайл» з трибунами на 168 глядацьких місць. Наступний крок – реконструкція протягом трьох років спортивної зали та адміністративного приміщення районної ДЮСШ «Колос» – також став вдалим. Фінансова допомога держави становила понад 8 млн. грн. Надала допомогу для облаштування спортшколи й обласна влада, виділено більше 1 млн. грн. з районного та майже 262 тис. грн. з міського бюджетів. Загальна ж кошторисна вартість проекту реконструкції РДЮСШ – 9 млн. 564 тис. грн.

Щиро привітали оплесками учасники урочистостей директора районної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» Олега Голодюка, нагородженого за здобутки у розвитку спортивної галузі почесною відзнакою «За заслуги перед Барським районом».

Місцеві жителі та посадовці впевнені, що у недалекому майбутньому Барський район все ж таки стане спортивним центром Поділля.

Валентина Лісова