Вітер сягав 20-30 метрів за секунду, зривав з будинків покрівлю, виривав дерева. У результаті двоє загиблих, і три доби без електрики. В області майже сім десятків зламаних дерев, впали 50 опор ліній електропередач.

– Я мешкаю на вулиці Сковороди у Луці-Мелешківській. Маю групу інвалідності, хворого чоловіка, — повідомила на «гарячу лінію» газети читачка Тетяна Степанівна. — Ще раніше ми страждали від старенького трансформатора, який за будь-якої непогоди виходив з ладу, спалахував, і зникала електроенергія. Ця стихія не стала винятком. Біля мене сусіди — всі пенсіонери. Аби зігрітись, палили грубки. Уроки з онуками робили при свічках. На «гарячу лінію» не достукаєшся. Думали, що позамерзаємо.

А ось Олена Кареліна з Уладівки Літинського району залишилась без даху над головою. Буревій пошкодив шифер. Через соцмережі вона збирає кошти.

– Вітер був настільки сильний, що продавив і повалив цегляний фронтон і увірвався під дах і позривав шифер. Я навіть не уявляла, що руйнування настільки серйозне. У мене немає батька, чоловіка, щоб допомогли. Тому надія на небайдужих людей…

Синоптики кажуть: останні тижні березня будуть теплими, а головне — без шквального вітру.

Валентина Лісова