І почалось… Удари ногами, колінами, ліктями, боротьба в стійці й у партері… Суперники підкидали, викручували один одного, металева клітка-гексагон, в якій вони бились, здавалось, не витримувала натиску! Ні, це не було насильство, хоч інколи підлогу заливала кров бійців. Це був видовищний, жорсткий спорт сильних людей! А після бою — дружні обійми спортсменів…

Знаковою подією для Вінниці став найпрестижнійший міжнародний турнір із змішаних єдиноборств ROAD to WWFC-19, який проходив у СК «Нокаут» за підтримки Вінницької міської ради, міського голови Сергія Моргунова. Турнір зібрав у Вінниці більше 20-ти спортсменів із 4-х країн і безліч вболівальників. У просторій залі «Нокауту» не вистачало вільних місць, багато глядачів стояли. Це і не дивно, адже змішані єдиноборства (панкратіон, мікс-файт, фрі-файт та ін.) стрімко набирають популярності в Україні та в усьому світі. Цей вид спорту, в народі названий «боями без правил», все ж має чіткі правила, суворе суддівство, захисну амуніцію. Кодекс честі бійця передбачає, що використовувати професійні навички він може лише у спортивних залах.

У суботу, 16 березня, у Вінниці боролись спортсмени із України, Молдови, Білорусі, Казахстану. Серед вінничан були вихованці спортивних клубів «Патріот», «Нокаут», «Гепард», «Кратос» та «Січ».

Яскравий бій із суперником провів Вадим Сакал із тульчинського клубу «Гепард» і отримав перемогу вже у першому раунді.

– Мені 25 років, я живу у Горишківці Тульчинського району, на тренування їжджу 30 км до Тульчина, займаюсь вже три роки, — розповів Вадим Сакал. — Здобув звання майстра спорту, став чемпіоном України з фрі-файту. І далі буду тренуватись на повну силу, хочу підписати контракт і робити професійну спортивну кар’єру.

Бої були стрімкі, цікаві… Бувало, один тренер давав вказівки молдовською, другий — казахською, а глядачі підбадьорювали бійців українською. Найбільшу цікавість у глядачів викликав титульний бій за чемпіонський пояс Road to WWFC. У ньому зустрілись житомирянин Богдан Лисенко і вінничанин Ігор Гунько, які змагались у ваговій категорії до 93 кг.

Дуже гаряче глядачі підтримували Ігоря Гунька, заслуженого майстра спорту України, адже він вважався головним претендентом на перемогу. Та після напруженого бою «We are the champions!» – «Ми чемпіони!» заспівали житомиряни. Титул чемпіона України  у серії турнірів «Road to WWFC» виграв 22-річний Богдан Лисенко.