Сьогоднішня політична еліта стала настільки нестерпною для народу, то настав час відкрити очі на їхню діяльність.

Третє десятиліття нашої вольності при всіх президентах та при всіх скликаннях Верховної Ради верхівка влади «живе на широку ногу», а народ знаходиться у злиднях, і середнім класом «навіть не пахне».

До такого великого розриву між владою і народом призвела багатопартійна система. Саме її осередки займають посадові крісла від низу до верху та саме вони протягом усіх двадцяти шести років розкрадають державу і заганяють народ у злидні. Замість того, щоб розбудовувати економіку, Україна не виходить з політичної кризи.

У державі відсутня найелементарніша дисципліна, великого розмаху набрала злочинність. Реформа в правоохоронних органах, на яку було витрачено величезні кошти, не дала бажаного результату. Найкращі фахівці виїхали за кордон, а ті, що залишились, не мають змоги себе проявити через надмірну заполітизованість у державі. Одні і ті ж політичні лідери щоразу, за декілька місяців до виборів, щось обіцяють, а як тільки «добрались до корита» — про свої обіцянки забувають.

Правляча політична еліта розподіляється на дві бізнесові групи: одні ввозять весь світовий непотріб, а інші такий самий непотріб виготовляють в Україні. До того ж у них ще й вистачило нахабства відмінити перевірки контролюючих органів з посиланням на те, що вони заважають працювати.

Така постановка питання дає можливість олігархам-виробникам «кормити» народ всілякою гидотою та відмивати шалені кошти, які переводяться в офшори.

Якщо контролюючий орган попередить, що через місяць буде перевіряти той чи інший об’єкт, то за цей час можна навести лад як на виробництві, так і в бухгалтерії. Якщо до контролюючого органу надійшла скарга або надійшли дані з якого-небудь іншого джерела, при появі яких потрібно оперативно втрутитись, то тут і мови не може бути про те, що така перевірка заважає роботі даного об’єкта.

Що стосується здирництва контролюючими органами, то це питання вирішується досить швидко: потрібно в декілька разів збільшити міру покарання за хабарництво та зловживання службовим становищем.

Для того, щоб так сталося, необхідно внести зміни в Закон про вибори до Верховної Ради, що могло б подіяти на її якісний склад. А тому висувати кандидатів до Верховної Ради та голосувати за них повинні обласні громади, які добре знають своїх кандидатів.

Народ України по всьому периметру державного кордону бажає одного і того ж — хорошого життя, а кожне з політичних формувань у Верховній Раді — лише забезпечення особистих інтересів.

Ось і сьогодні під час передвиборчої кампанії на пост глави держави кандидати на цю високу посаду поливають один одного брудом та в черговий раз нахабно брешуть народу.

Серед 39-ти кандидатів є той один, який дійсно може змінити як імідж держави на світовому рівні, так і життя народу. Це кандидат, який іде в президенти без команди політичних шахраїв, а береться залучити до посадових крісел фахівців своєї справи. Кандидат, який має досить великі організаторські здібності та який, на відміну від своїх конкурентів, користується народною повагою. Він єдиний, хто зможе забезпечити утвердження справжнього народовладдя.

Некоректним буде назвати його ім’я під час виборчої кампанії, тому, будьте уважні при виборі. У нас ще є шанс мати достойного президента!

Степан Гречаний,
юрист