В основному це маленькі зірки з різних талант-шоу, які приміряли найнесподіваніші образи з улюблених діснеївських мультфільмів. І все це у супроводі джазового оркестру, 3-D ефектів та неймовірної хореографії. Приємно, що серед акторського складу мюзиклу є і наші юні землячки – 12-річна Тетяна Олексієнко та 11-річна Даринка Красновецька.

– Відбір учасників для проекту «Ліхтаріус. Історії оживають» був досить прискіпливий. Величезну увагу звертали на вокальні здібності, участь у медійних проектах, досвід на великій сцені та комфортність у роботі. Оскільки Даринка свого часу брала участь у шоу «Голос. Діти» і проявила себе дуже гарно, наші контакти передали організаторам і нас запросили на кастинг. Спочатку потрібно було заспівати будь-яку пісню. Після того давали завдання виконати композицію із мультфільму українською мовою. Даринка пробувала себе на роль Ельзи із «Крижаного серця», Моану та Жасмін із «Аладдіна», тому готувала відразу три номери, — розповіла мама Даринки Альона Красновецька. — Зрештою, їй дісталась остання роль, яка донечці ідеально підходить. Дизайнери пошили красивий костюм, підібрали взуття, зачіску, режисери на чолі із відомою хореографом Оленою Коляденко поставили номер.

Для Даринки це неймовірний досвід, тому до столиці вона їде з задоволенням. Кожен виступ проходить з аншлагом, тому організатори подовжили їх до травня. Є думки влаштувати всеукраїнський тур. Окрім естетичної та просвітницької місії, мюзикл «Ліхтаріус. Історії оживають» має і благодійну місію. Безкоштовно квитки на нього дають діткам з обмеженими можливостями. З березня організатори шоу в рамках соціального проекту «Дивись як чути» запустили спеціальні покази вистави з перекладачем жестової мови для людей з порушеннями слуху.

Додамо, що 11-річна Дарина Красновецька з раннього дитинства займається грою на фортепіано та вокалом у майстерні «Зоряна мрія». За два роки навчання у Академії Олександра Пономарьова в неї був і тур з народним артистом, участь у «Голос. Діти», і неодноразова перемога на «Чорноморських іграх» та інших престижних конкурсах. Наприкінці листопада вінничанка посіла четверте місце на «Дитячому Євробаченні-2018», фінал якого відбувся в Мінську. Дівчинка виконувала пісню «Say love». Після конкурсу у неї з’явилось ще більше фанатів із різних країн світу.

Вікторія Снігур