Настоятель Свято-Покровського храму вірян не підтримав. Тому нині служби проводить новий батюшка. Весь цей час, за словами людей, все відбувалось мирно та спокійно. Але вранці 29 березня селян охопив шок, коли вони помітили на дорожньому вказівнику напис «Розкол». Церковний паркан з каменю вандали червоною фарбою з балончика розписали словом «Розкольники». Місцеві жителі підозрюють, що це помста за те, що вони обрали українську церкву.

— Коли мені повідомили про ситуацію, зателефонувала дорожній службі. Вони приїхали, зняли знак та забрали на ремонт. А щодо паркану, то зібралась громада і мили його довго, щоб і сліду не залишилось. На жаль, не маємо жодної відеокамери, тому порушників ніхто за руку не схопив, – каже голова Байківської сільради Тетяна Гнатюк. — Поки що мені важко припустити, хто причетний до осквернення. Це може бути людина, про яку навіть ніхто не може догадуватись. Та й село наше біля траси, все можливо. Після інциденту місцеві люди дуже обурились і заявили, що вони нікого не чіпали. Просто прийняли своє рішення, яке просять поважати і ставитись з розумінням. Тим паче храм у них збудували не так давно. Допомагали абсолютно всі. І тепер той, хто жодної копійки не доклав, так нашкодив.

Відомо, що голова та жителі Байківки про написи усно повідомили правоохоронцям. Поки що письмової заяви не робили, бо сподіваються, що у тих, хто причетний до осквернення, таки прокинеться совість і каяття…Та й від Божого суду ще нікому не вдалось втекти.

Віталіна Трудько