9-річна вінничанка Марія Ксендзова отримала бронзову нагороду «Mini Top Model Ukraine» на Всеукраїнському дитячому фестивалі «UKRAINIAN FASHION KIDS-2019». Суперниками дівчинки стали учасниці із Сум, Києва, Дніпра, Хмельницького, Броварів, Запоріжжя, Львова, Луцька та Кропивницького.

– Марія навчається у Вінницькій школі №3, займається бальними танцями та відвідує модельну агенцію. Обожнює дефілювати та позувати. Має чимало успіхів у сфері краси. Зокрема у минулому році дівчинка стала новою «Міні-моделлю» Вінниці і володаркою гран-прі у цій номінації. Вона підкорює українські модні подіуми і знімається для рекламних роликів. Дівчинка дотримується правила, що не тільки важливо красиво показати себе на подіумі, але вміти гарно себе поводити поза ним, — каже власниця модельних агентств Princess та Qmodels  Ярослава Позднякова. — Всеукраїнський фестиваль став для нас чудовою можливістю підкорити подіум у колекціях відомих брендів та показати себе. Оцінювали маленьких зірок подіуму судді-професіонали. Присутнім у залі та всім учасникам гарний настрій дарували ведучий Тимур Мірошніченко та спеціальна гостя NAVKA. Fruits carnival — такою була обрана головна тема фестивалю у цьому році. Кожен з учасників демонстрував три виходи: авторське вбрання у стилі «фруктовий boom», вихід у сукнях янголів від дизайнера та фінальне дефіле – вечірня сукня. У результаті Марія не лише вдало виступила, а й отримала бронзову нагороду у віковій категорії 9 років — «Mini Top Model Ukraine». Під час церемонії нагородження усі діти отримали солодкі подарунки, м’які іграшки, ювелірні прикраси, сертифікати від фотостудії, косметику, а також lifestyle-аксесуари від бренду OLENA REDKO, відомої в Україні дизайнерки, яка також родом із Вінниці.

А тим часом на «KIDS FASHION SHOW» новинки дитячої моди

Уже вчетверте у Вінниці відбувся показ мод дитячого одягу «Kids Fashion Show», де було представлено 14 модних брендів зі всієї України. Організатором дійства стало дитяче модельне агентство «Школа Princess». Більше ста талановитих дітей віком від 3 до 13 років стали учасниками показу.

– Це звичайні діти, багато з них навіть не є професійними моделями. Але від них йде енергія і в них горять очі, — зазначала організаторка проекту Аліна Щербакова.

14 дизайнерів зі всієї України приїхали на модне дійство продемонструвати вміння зробити дітей красивими.

– Зараз Вінницю дійсно можна назвати центром дитячої моди через таке різноманіття брендів, — розповіла організаторка Ярослава Позднякова.

Однією із найяскравіших дизайнерів бальних суконь стала вінничанка Катерина Лукашик.

Діана Колесник
Вікторія ТРУДЬКО

Зірочка моди
Марія Ксендзова