Зараз тут на площі 1500 кв. м киплять ремонтні роботи. За всіма будівельними нормами триває облаштування сцени та глядацької зали для вистав і кінофільмів на 213 місць, встановлюється система пожежної безпеки, замінюється електрика тощо. Для дітей стануть зручними підвищені крісла, а у сквері біля театру буде облаштовано ігровий майданчик з кам’яними фігурами казкових героїв, які виготовлять скульптори у Буші.

…Епопея з новим приміщенням для лялькового триває близько трьох років. Як відомо, газета «33-й канал» першою відгукнулась на прохання лялькарів і громадськості Вінниччини — побудувати нове приміщення для театру. Депутат обласної ради Тетяна Редько, засновник «33-го каналу», «поламала чимало списів», захищаючи інтереси артистів і юних глядачів. Довго тривали переговори щодо виділення землі для парковки поблизу будівлі по вул. Галицького, куди мав переїхати ляльковий. Але, на жаль, домовитись про це з обласною «Автобазою», якій належить ділянка, не вдалось…

– Ми не повинні бути заручниками якихось непорозумінь тих людей, для яких шматок землі дорожчий за мистецтво і виховання дітей, — відзначив Валерій Коровій, голова Вінницької ОДА, під час робочого візиту до майбутнього лялькового театру. — Цей проект повністю фінансується із обласного бюджету, його вартість за кошторисом становить 26 млн. грн. Тендерна пропозиція, яка перемогла на PROZORRO — в межах 23,5 млн. грн. На зекономлені кошти ми облаштуємо територію, придбаємо техніку і меблі. І відкриємо оновлений театр ляльок до Дня міста у вересні цього року!

За рейтингом Міністерства культури України Вінницький академічний обласний театр ляльок — один з найкращих вітчизняних театральних колективів, засновник і організатор Міжнародного фестивалю театрів ляльок «Подільська лялька». Директор театру Михайло Байдюк зауважив, що вінницькі лялькарі чекали такого розкішного приміщення протягом 82 років, з дня заснування театру у 1937-му. А головний режисер Олександр Свіньїн додав, що до Дня міста театральний колектив покаже на новій сцені цікавий концерт.