Проект Місто Успіху – це створення середовища, де кожен житель громади відчуває свою значимість у суспільстві завдяки платформі, де соціально-значущі проекти реалізуються виключно в співпраці громади, влади та бізнесу. Як він діє (http://catcut.net/A7NA)?

Ініціативні люди генерують ідею, наприклад, вуличний кінотеатр у Вінниці. Розміщують її на платформі у вигляді проекту з відеопрезентацією, кошторисом, планом реалізації та командою.

Члени громади висловлюють свою підтримку проекту у вигляді спільного фінансування або непідтримку, якщо проект не отримує необхідної суми за вказаний авторами період.

Далі – реалізація проекту, його моніторинг та звітність перед громадою.

В перспективі реалізація усіх проектів у Вінниці здійснюватиметься через Місто Успіху. Суспільство буде максимально залучене до формування вектору розвитку свого міста —повідомляє прес-центр Вінницької ІТ-Академії.

Нещодавно Українська Соціальна Академія стартувала всеукраїнську програму “Демо-дні” щодо підтримки соціальних проектів, де кожен охочий міг презентувати та відстоювати свій проект та потрапити до спеціальної програми акселератора. Вона надає знання і менторську підтримку, допомагає учасникам вдосконалити проекти та вивести їх на якісно новий рівень.

Розробники даного проекту – студенти та випускники Вінницької IT-Академії (Михайло Басенко, Юлія Бурлачук, Юлія Смірнова, Олег Ванжула, Інна Безбах, Маргарита Свистун), пройшовши попередній відбір, прийняли участь у першому пітчингу, що відбувся 2 квітня в Тернополі. Команда успішно презентувала Місто Успіху і пройшла відбір до соціального акселератора. Це єдиний проект з Вінниці, який потрапив до акселераційної програми, яка триватиме 3,5 місяці.

– Стартап вже проходить тестування. Ми плануємо залучити якомога більше партнерів і запустити перші проекти для реалізації. Далі активно розвивати платформу та працювати над завоюванням довіри вінничан, їхнім максимальним залученням до розвитку Міста Успіху та контролем реалізації успішних проектів для громади, – зазначив Роман Мельник, директор ІТ-Академії.