Відповідну петицію на сайті міської ради опублікував вінничанин Ігор Редько. За його словами, останнім часом все частіше з’являється інформація щодо нелегальних перегонів та дріфтингу.

– Демонструються матеріали з камер відеоспостереження, а глядачам виставляють учасників як мажорів, хуліганів, алкоголіків і дебоширів. Цей сценарій відбувається з сезону в сезон і проблема не вирішується, а лише знаходиться тимчасовий відбувайло для громадськості.

Якщо ж адекватно проаналізувати ситуацію, то навіть з представленого відео можна зрозуміти, що нелегальні перегони не такі вже і неорганізовані як нас намагаються переконати. Під час таких заходів є і інструктажі, і таблиці учасників, і підвіз води, організація об’їзду, крім того, обираються рівні, не завантажені транспортом і добре освітленні ділянки. А якщо переглянути статистику аварійності, то на таких заходах вона нижче ніж на “офіційних і начебто безпечних” змаганнях, – вважає Ігор Редько. –  У ДТП потрапляють як правило одинаки, що гасають по місту і в число організованих авто-мото спільнот міста не входять. Оскільки ми не є якимись кримінальними елементами чи покидьками суспільства і не розмежовуємо себе з громадою міста, сплачуємо податки, дотримуємося законів, часто останні кошти витрачаємо на свої транспортні засоби та пальне. Тому ми готові до діалогу з владою міста БЕЗ ПОСЕРЕДНИКІВ. Робоча група з 6-7 осіб може представляти інтереси 90% учасників та глядачів нелегальних змагань, які начебто так заважають місту. В якості вирішення  проблеми пропонуємо збудувати або відвести існуючий паркінг в зоні міста для зборів, спілкування і проведення любительських змагань для автомобілістів та мотоциклістів міста. Територія має бути не проїзна, з нічним освітленням, хорошим асфальтобетонним покриттям у вигляді кола чи  квадрату не менше як 150 метрів у діаметрі і в межах міста. Доступ до майданчику має бути безоплатний та цілодобовий для усіх бажаючих. Про власну безпеку готові подбати самі. Існуюча ж модель, яку нам нав’язують, є бізнес моделлю, і відстоює лише інтереси організаторів змагань.

Додамо, що петицію нашого земляка станом на сьогодні  підписали 292 особи з 350 необхідних. Ще залишається 3 дні до завершення.

Валентина Лісова