Особливістю проведення такого високого рівня змагань стало те, що з нагоди Чемпіонату до Вінниці прибув засновник даного виду єдиноборства Азава Такаші (Японія), а також спортсмени з цієї сонячної країни.

За перемогу першості змагалось понад 300 учасників. Наймолодшим спортсменам лише 6 років. Дорослі змагалися навіть в категорії 35+.

Привітати учасників змагань завітав заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк.

В першу чергу, посадовець подякував гостям з Японії за візит та відзначив, що для Вінниччини є великою честю проводити такого рівня змагання , а також відзначив: «Підтримка в області фізичної культури та спорту є одним з важливих напрямків роботи влади. Адже лише за останній рік фінансування галузі зросло у 25 разів. Даний вид боротьби є досить молодим єдиноборством, але з кожним роком Зендокай Карате-До набуває все більшої популярності не лише на Вінниччині, а й в усій Україні. Переконаний, що сьогодні спортсмени продемонструють високу професійність та техніку. У даному Чемпіонаті немає переможців чи переможених, адже вийти на татамі і бути готовим до поєдинку це вже перемога» . Олександр Крученюк побажав успіхів учасникам змагань, а також запевнив, що обласна влада і надалі підтримуватиме розвиток спорту на Вінниччині.

Слід відмітити що у турнірі брали участь чимало діючих тренерів Всеукраїнської Федерації Зендокай Карате-До. Цим вони власним прикладом показували своїм вихованцям та всім іншим спортсменам, що завжди можна отримувати нові перемоги незалежно від віку. На цих змаганнях також взяло понад сорок чарівних спортсменок, що є дуже приємно, адже за стереотипами дівчата та такий серйозний спорт несумісні. Спортсменки із Зендокай на кожному турнірі доводять, що це не так.

Особливо цікавими були поєдинки, в яких боролися учасники з Японії. Кожен з таких боїв змушував весь зал настільки бурхливо реагувати на кожен рух спортсменів, що їх було чути непевне і в Японії .

Велика честь, що на змаганнях були керівники міжнародних відділень Зендокай. Вони уже поділились власним досвідом на семінарі, що проходив в Івано-Франківську та Вінниці 18 та 20 квітня, а на змаганнях вболівали не лише за своїх спортсменів, а й з великим захопленням спостерігали за іншими учасниками.