Хлопчик пішов з дому та не повернувся. На пошуки кинулись оперативники, батьки та односельчани. Майже добу семикласник знаходився у схованці — у копиці сіна. Й крізь шпаринки спостерігав за всім, що відбувається. А коли зрозумів, що нікого поряд немає і вийшов — його помітила бабуся.

Хлопчик був у брудному та порваному одязі, босий та не хотів йти на контакт із оточуючими. Лише згодом Влад поділився із правоохоронцями, що виховується у багатодітній родині та покинув домівку через конфлікт із мамою, яка проживає із новим чоловіком, від якого має трьох спільних дітей.

– Так сталось, що я у родині найстарший і повинен всім допомагати. Рубаю дрова, доглядаю худобу, прибираю. Але все одно вдома мене принижували.Через це великого бажання і можливостей навчатись у школі в сусідніх Дубових Махаринцях не було, – сказав присутнім 13-річний Владислав. – Життя у родині мене пригнічувало і серед ровесників почувався некомфортно. У школі зі мною не раз мали розмову директор та вчителі. Мовляв, досить бунтувати, пора за науку. Та коли немає батьківського та материнського тепла, нічого не хочеться.

Відомо, що юному втікачу пропонували навчання в інтернаті та переїзд до бабусі, але він відмовляється. Мовляв, як би не було важко у сім’ї, все одно її любитиме і допомагатиме. А якщо матиме намір залишити дім, то обов’язково про це повідомить.

– Зі свого боку, ми запропонували у межах своєї компетенції надання допомоги сім’ї хлопчика у вирішенні проблем. А сім’я одного з працівників поліції настільки прониклась теплими почуттями та співчуттям до Владика, що подарували дві пари кросівок йому та одну його сестричці, – розповіли правоохоронці.

Віталіна Володимирова