Участь у ньому взяли представники восьми навчальних закладів з різних міст України. Вінниччину представляв студент Козятинського училища залізничного транспорту Валерій Галіулін.

Конкурс відкрила Людмила Василега, директор Департаменту розвитку персоналу та кадрової політики акціонерного товариства «Українська залізниця».

Перший тур складався з двох завдань професійно-теоретичної підготовки. Завдання теоретичного туру передбачало перевірку знань з предметів: «Будова та експлуатація пасажирських вагонів», «Організація пасажирських перевезень», «Правила технічної експлуатації та інструкції», «Надання медичної допомоги на шляху прямування», «Охорона праці», «Ділова етика». Практичний тур складався з двох етапів і передбачав перевірку навичок і вмінь з професії «Провідник пасажирського вагона» відповідно до кваліфікаційних вимог та з урахуванням вимог охорони праці.

Після теоретичного та двох практичних турів визначилися призери. В результаті наш земляк зайняв V-те місце та був нагороджений Дипломом та цінними подарунками. Цікаві та інформативні екскурсії для гостей були організовані в «Музеї техніки Богуслаєва», Запорізьку дитячу залізницю та на о. Хортиця.

Валентина Лісова