Квітневі дощі наробили лиха у помешканнях на верхніх поверхах будинку №49 по Хмельницькому шосе. Із сльозами на очах мешканці показували потоки води, які лились по стінах під час рясного весняного дощу. Це шок! Заходиш у одну квартиру, у другу – і потрапляєш під водоспад, капає, як на вулиці, тазики і миски швидко наповнюються водою, меблі закриті плівкою.

– Більше шести місяців протікає дах, нас затоплює, псуються речі, меблі, люди хворіють. Жити неможливо! Звертались до голови ОСББ, та він тільки відмахується! — скаржилась Ніна Ковальчук.

– Дивіться, по стіні тече ручай води, і прямо на електролічильник! — підхопила її сусідка Світлана Медяна. — Як замкне і бабахне, то всі телевізори-холодильники погорять, можуть і люди постраждати!

Валерій Рябоконь, Надія Буран, Людмила Турець, Галина Савицька, які живуть на 9-му поверсі багатостраждального будинку, розповіли, що фото своїх затоплених квартир і корит на горищі, повних води, виклали в Інтернет.

– Чотири (!) рази я звертався у міськвиконком, чотири комісії обстежували дах. Виставили нам рахунок 31 тис. грн. Робітники із ЖЕО по вул. Козацькій залатали дах шматками рубероїда. Але зробили неякісно, коли був сильний вітер, рубероїд зірвало, і він валявся по всьому двору! — сказав Михайло Фащилін, голова ОСББ. — Тепер міськвиконком нам написав: «… поточний ремонт недоцільний, треба робити капітальний ремонт покрівлі…» Він коштує 180 тис. грн., але для ОСББ міськвиконком один капремонт робить безкоштовно. Проект ремонту даху вже виготовлений.

То чи зроблять безкоштовний ремонт даху у цій багатоповерхівці? — з цим запитанням наш кореспондент звернувся до Романа Фурмана, директора департаменту житлового господарства Вінницької міськради.

– Нормальну експлуатацію покрівлі має забезпечити ОСББ! — наголосив Роман Фурман. — Існує черга, і жильці будинку №49 по Хмельницькому шосе у ній не перші! Є інші ОСББ, які раніше скористались міською програмою підтримки із бюджету. Безкоштовний ремонт ми зробимо, але не у травні і не у червні. Я наполегливо рекомендував голові ОСББ – і в черговий раз рекомендую! — робити підтримуючий ремонт. Адже члени ОСББ зобов’язані брати участь в утриманні житла. Ми обіцяне виконаємо, але в порядку черговості.