До 100-річчя «Української революції» Вінницька ОДА започаткувала «Уроки живої історії» – своєрідний візуальний екскурс в події сторічної давнини, які є для учнів, студентів та навіть викладачів гуманіатрних дисциплін цікавим моментом пізнання минулого країни.Один з таких відбувся у загальноосвітній середній школі І-ІІІ ступенів селища Уланів Хмільницького району.
Присутнім продемонстрували дослідницький короткометражний фільм, створений на подіях історичних реконструкцій у Вінниці та інших міст України, достоменно розповіли про військове вбрання тих часів, озброєння та військову службу, продемонстрували зразки озброєння та військового устаткування, до речі, деякі з яких є оригінальними екземплярами. Вчителі переконанні, такі уроки допомагають краще дітям засвоїти матеріал.
А поки історики займались своїми справами, солдати вінницької військової частини 3008 розгорнули польову кухню і готувати смачний обід. У меню – гречана каша з тушонкою та узваром. На запашний обід хлопці і дівчата зібралися швидко. Першими за ложку взялися вчителі. Посмакувати солдатської каші не відмовилися і селяни. З’їли все, а це – більше 200 порцій. На наступний «Урок живої історії» гвардійці пообіцяли вчити школярів випікати смаколики.

Віталіна Володимирова