Але у життя хлопця раптом увірвалась важка хвороба – тромбоз артерії лівої ноги. Весь цей час він постійно жив на знеболюючих, адже кінцівка поступово відмирала, а пересуватись можливо було лише на милицях. Медики не змогли врятувати ногу, тому її довелось ампутувати. Невдовзі нашому земляку мають безкоштовно встановити протез, але на його виготовлення потрібно зібрати 850 тисяч кришечок від харчових продуктів.

Одними із перших, хто долучився до благодійної акції «Бумеранг добра», стали учні 4-А класу Стрижавської ЗОШ І-ІІІ ступенів та їхня вчителька Тетяна Чекотун. Вони передали родині 7505 кришечок.

– Про те, що хлопець потребує підтримки, мені повідомив літинський волонтер Богдан Петрушко. Крім того, чимало публікацій знайшла в Інтернеті. Коли розповіла про неї діткам, вони без жодних вагань погодились зробити корисну справу, – каже класний керівник Тетяна Чекотун. – Дехто поїхав у села до бабусі, аби там назбирати кришечок. Школярка Аня Штанько із татом та мамою після уроків ходили до річки та прибирали територію. Вони зібрали 3500 кришечок від харчових ємностей та разом відчухали їх від бруду. Дівчатка все попакували та вже передали благодійникам, які опікуються родиною Ярослава Галія. Але на цьому наш марафон добра не закінчився, адже у класі ми встановили контейнер і продовжуємо збір кришечок. Після свят влаштуємо генеральне прибирання коло освітнього закладу і знову поповнимо нашу скриньку.

Додамо, що займатись волонтерством учні зі Стрижавки почали ще з першого класу. Останнім часом взялись допомагати безпритульним песикам та кошенятам, відвідують із гостинцями вінницький притулок «Планета» та вихованців дитячого будинку «Гніздечко».Наприкінці травня дітки святкуватимуть випуск і їхня вчителька впевнена, що вже без неї ті продовжать благодійність…

Віталіна Володимирова