А ще він зізнався тоді, що наше місто — номер один по любові до «Кварталу»! Із 42-х міст України, у яких заплановані гастролі «кварталівців», Вінниця була єдина, де квитки розхапали миттєво, і тому артистам довелось, як виняток, давати другий концерт.

У статті «95-й квартал» запам’ятає Вінницю назавжди» («33-й канал» №48 від 25.11.2009) ми розповідали про два дні аншлагу в Будинку офіцерів! Це був подарунок! По-перше, вінничани почули найсвiжiшi жарти улюбленої команди, якi ще не звучали в ефiрi, не викладались в Iнтернетi. А по-друге, заплатили за квитки по 100-150 грн. Для порiвняння — у березнi квитки на «Квартал» коштували 200-400 грн. Такі були ціни десять років тому! Тож не дивно, що у залі не було жодного вiльного мiсця. Навiть органiзатори з центру «Союз» скромно стояли пiд стiночками, бо свої приставнi стiльцi вiддали дiвчатам i хлопцям з особливими потребами. Вони ж так хотiли побачити «Квартал»!

Артисти наголошували, що їхнi виступи далекi вiд полiтичної реклами, мовляв, ми однаково «пiдколюємо» всiх. I почалось… У саунi оголений полiтбомонд настирно з’ясовував — Яценюк «таки да» чи «таки нi»? Янукович пообiцяв зробити державною мовою китайську — щоб всi помучились, як вiн з українською! А Черновецький — це взагалi пісня, «мерський апофiгей» i переслiдування невинного праведника бузувiрами! Гумористи присвятили політикам пiсні з натяком: «И снова седой Литвин, и лишь ему доверяю я…», «Гуляй, императрица!» (Тимошенко), «Бухгалтер, милый мой бухгалтер» (Ющенко). Не щадили нiкого i насамперед себе. Сміх у залі стояв гомеричний!

– У «Кварталi» немає випадкових людей, тут всi друзi, однокласники, «кавеенщики», письменники. Багато працює сімейних пар. Гуморески для нас пише i вiнничанин Льоша Бланар, зараз вiн живе у Києвi, як i всi 50 членiв нашої команди, — розповiв тоді лiдер «95-го», а тепер новообраний Президент України Володимир Зеленський.

Наш кореспондент Ірина Зонова, Володимир Зеленський і Євген Кошовий. 2009 рік