Після оцінок суддів бронзову медаль вручили нашому земляку Захарію Покришу. «Юному соловейку» з Немирова вже пророкують велике майбутнє.

– Ми змалечку виховуємо сина як гідного сина України та патріота. Він захоплюється поезією і з п’яти років відвідує музичну школу, де під керівництвом Надії Запорожець грає на акордеоні та займається вокалом. У творчому доробку Захарія кілька сотень пісень, більшість з яких він виконує англійською, німецькою та італійською мовами, — розповів тато хлопчика Василь Покриш. — Нещодавно син виступав перед багатотисячною публікою на майдані Незалежності. Відмітивши талант Захара, його запросили на цей Всеукраїнський конкурс читців, де він виконав пісню на слова Кобзаря «Тече вода з-під явора». Із аранжуванням допоміг Валентин Яхно. В результаті син посів третє місце. Для делегації української діаспори Захарій готує творчу програму.

Захарій Покриш на відмінно навчається у шостому класі Немирівської школи №1. Крім музики, займається танцями, верховою їздою та щонеділі відвідує місцевий храм. У майбутньому хлопчик хоче стати Президентом. Тож якщо йому це вдасться, вперше у нас буде співочий очільник держави.

Вікторія Снігур