– Самовільно зведений МАФ і порушення у торгівлі спиртним, які тут допускаються, вже «дістали» жителів сусідніх будинків, — поскаржився у редакції Юрій Жарук, мешканець селища Славного, що входить у Стрижавську сільраду. — У нас під вікнами опинилась «наливайка» без документів, без дозволів на оренду землі, на зведення будівлі. Просто захотіли і поставили! Нічні компанії тут розпивають, справляють нужду у нас під парканом, засмічують територію. Ці п’янки-гулянки не дають спокою дорослим, а що вже казати про дітей!

– Ми не проти магазинчика, хай собі торгують, тільки за законами України, а не за принципом «анархія — мать порядка»! — підтримав стрижавчанин Іван Івчук. — Оформіть оренду, поставте МАФ у такому місці, де б він нікому не заважав, адже площі на масиві вистачає.

Після багаточисельних скарг від жителів і звернень у місцеву поліцію Стрижавська селищна рада надала письмову відповідь, що «… матеріали справи, надіслані від поліції, будуть розглядатись на комісії з питань соціального захисту населення…»

2 травня ця комісія обслідувала МАФ, який викликає стільки обурень і незадоволень. Цього дня у приміщенні тривали ремонтні роботи. Власниця магазину Тетяна Стецюра на той момент була відсутня, але телефоном запевнила, що всі податки сплачує, всі дозвільні і погоджувальні документи має.

– На земельну комісію оренда цієї ділянки не виносилась, — заперечив селищний депутат Іван Вишневський. — Скоро буде травнева сесія, на пленарному засіданні ми обов’язково розглянемо це питання.

– Стрижавська селищна рада не надавала дозволів на оренду землі і на встановлення цієї тимчасової споруди. Ділянка знаходиться за межами населеного пункту і, згідно із ст. 122 Земельного кодексу України, дозволи надає районна рада, — підтвердив землевпорядник Віктор Островський. — Сьогодні проект землеустрою із встановлення меж селища Славне знаходиться на погодженні у Вінницькій РДА. Далі буде експертиза, затвердження проекту Вінницькою райрадою і винесення меж в натурі. А вже після цього селищна рада розгляне питання виділення землі згідно із 244-м наказом Мінагрополітики. Така процедура.

Але… Коли верстався номер, редакція отримала нові відомості. Не чекаючи завершення законної процедури, в ніч на 6 травня невеликий магазин підважили на домкратах і перекинули. Хто влаштував цей самосуд — з’ясовуватиме поліція.

Комісія дослідила конфлікт у Славному

Фото Сергія ХІМІЧА