З 2006-го року листів і скарг, написаних вінничанкою Ганною Миколаївною Рудюк у всі інстанції, зібрався цілий мішок. Жінка поважного віку запевняє, що тринадцять років страждає від холоду.

– Якщо в кімнаті батарея ще «дихає» теплом, то в кухні — абсолютно холодна. А саме в кухні я проводжу більше часу, — поскаржилась в редакції Ганна Рудюк. — Живу на першому поверсі, з підвалу тягнуть протяги. За комунальні послуги сплачую вчасно, боргів не маю. Роками зверталась у ЖЕК-16 (тепер КП «Мешканець»), щоб перевірили, в чому причина. Але отримувала стереотипну відповідь: «Спустіть повітря на 10-му поверсі». Позитивного результату це не давало, незадовільний стан опалення у моїй квартирі як був, так і залишається. Я зверталась у «Вінницяміськтеплоенерго», у ЖЕО, на «гарячу лінію» Вінницької міськради, писала заяви і ходила на прийоми до багатьох керівників — нічого не допомогло!

Після обстеження внутрішньобудинкових мереж системи централізованого опалення у будинку по вул. Заболотного, де живе Ганна Рудюк, працівниками ТОВ «ЖЕО» було з’ясовано, що «…ймовірною причиною порушення циркуляції теплоносія є перекриття запірної апаратури на елеваторному вузлі, відповідальному за тепловий лічильник».

А конкретно відповідальний за теплолічильник мешканець цього будинку регулярно перекриває елеваторний вузол з метою економії тепла. Коли елеватор відкритий — батареї у квартирі Ганни Рудюк теплішають. Отож вирішити цю проблему повинен той, хто відповідає за подачу тепла у кожну окрему квартиру. Інакше Ганні Рудюк доведеться звертатись до суду.

Фото Сергія ХІМІЧА